Σε split της μετοχής της σε αναλογία 5 νέων προς μία παλαιά προχωρά η Tesla Inc., σε μια κίνηση που έχει ως στόχο το να καταστήσει την μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη μεγαλύτερη - πλέον - κεφαλαιποίηση στον κόσμο πιο "προσβάσιμη" οικονομικά σε μικροεπενδυτές. Κάθε μέτοχος της εταιρείας στις 21 Αυγούστου θα λάβει ως μέρισμα 4 επιπλέον κοινές μετοχές της εταιρείας για κάθε μία παλαιά

την οποία θα κατέχει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών - μετά το split - θα αρχίσει στις 31 Αυγούστου.

Πρόκειται για κίνηση με την οποία η εταιρεία προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την εκτίναξη της κεφαλαιοποίησής της το τελευταίο διάστημα κοντά στα 256 δισ. δολάρια, οδηγώντας την σε αξία μεγαλύτερη της αθροιστικής κεφαλαιοποίησης των Ford και Toyota.

Με τιμή έως και στα 1.643 δολάρια τις τελευταίες εβδομάδες, η μετοχή ήταν ελάχιστα προσβάσιμη σε μικροεπενδυτές, ακριβώς τη στιγμή που ο κλάδος της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται στα "ραντάρ" τους.

Σε ανάλογη κίνηση, στις 30 Ιουλίου, προχώρησε και η Apple, με split της μετοχής της σε αναλογία 4 νέων μετοχών προς 1 παλαιά.

 

(capital.gr)