Η Vestas Ξεπερνά το 1 GW Αιολικής Ενέργειας στο Βιετνάμ, με το Όγδοο Παραλιακό Έργο της στη Χώρα

Η Vestas Ξεπερνά το 1 GW Αιολικής Ενέργειας στο Βιετνάμ, με το Όγδοο Παραλιακό Έργο της στη Χώρα
energia.gr
Πεμ, 13 Αυγούστου 2020 - 16:05

Η Vestas ηγείται της αγοράς αιολικής ενέργειας στο Βιετνάμ με πάνω από 1 GW έργων εγκατεστημένα ή υπό κατασκευή, αφού έχει εξασφαλίσει επιπλέον παραγγελία 50 MW για τη δεύτερη φάση του αιολικού πάρκου Hoa Binh 1. Από την εξασφάλιση της πρώτης φάσης τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Vestas συνεργάζεται στενά με τον Όμιλο Phuong Anh για τη βελτιστοποίηση αυτής της δεύτερης φάσης του έργου.

Αυτή η παραγγελία σηματοδοτεί το όγδοο παραλιακό έργο της Vestas στη χώρα, ενισχύοντας την αδιαμφισβήτητη ηγεσία της Vestas σε αυτό το τμήμα της αγοράς και υπογραμμίζοντας την ικανότητα της Vestas να προσφέρει προσαρμοσμένες διατροπικές λύσεις κατάλληλες για την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού των παραθαλάσσιων συνθηκών ανέμου της περιοχής.

Το έργο βρίσκεται στο Hòa Bình, μια περιοχή της επαρχίας Bạc Liêu όπου οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν σε ρηχά νερά κοντά στην ακτή κατά μήκος της περιοχής του Δέλτα του Μεκόνγκ. Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και την επίβλεψη της εγκατάστασης 13 στροβίλων V150-4,2 MW με δέκα στροβίλους σε 3,8 MW και τρεις στροβίλους σε λειτουργία 4,0 MW για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας για τις συγκεκριμένες συνθήκες ανέμου του ιστότοπου.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης μια 20ετή συμφωνία υπηρεσίας Active Output Management 5000 (AOM 5000), σχεδιασμένη να μεγιστοποιεί την παραγωγή ενέργειας για το έργο. Με εγγύηση διαθεσιμότητας βάσει απόδοσης, η Vestas θα παρέχει στον πελάτη μακροπρόθεσμη βεβαιότητα για επιχειρηματικές υποθέσεις. Μαζί με αυτήν τη συμφωνία, ο πελάτης έχει επίσης επεκτείνει τη συμφωνία εξυπηρέτησης της πρώτης φάσης για άλλα 10 χρόνια σε 20ετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών AOM 5000 ως αναγνώριση της εμπιστοσύνης τους στις μακροπρόθεσμες δυνατότητες εξυπηρέτησης της Vestas. Η εγκατάσταση αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021.