Η Gazprom σκέφτεται να αυξήσει τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη του πεδίου TGK-1

Το Ρωσικό κράτος, το οποίο ελέγχει το μονοπώλιο του φυσικού αερίου ΟΑΟ Gazprom(GAZP.RS) μελετά να αυξήσει το μερίδιο του στην Εταιρεία Ηλεκτρικής παραγωγής ΟΑΟ TGK-1(TGKA.RS), όπως ανέφερε τη Δευτέρα το πρακτορείο Interfax.
Δευ, 24 Δεκεμβρίου 2007 - 07:52

Η Gazprom σκέφτεται να αυξήσει τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη του πεδίου TGK-1- Interfax

 

     Το Ρωσικό κράτος, το οποίο ελέγχει το μονοπώλιο του φυσικού αερίου ΟΑΟ Gazprom(GAZP. RS) μελετά να αυξήσει το μερίδιο του στην Εταιρεία Ηλεκτρικής παραγωγής ΟΑΟ TGK-1(TGKA. RS), όπως ανέφερε τη Δευτέρα το πρακτορείο Interfax.

   

 Η Gazprom είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία, η οποία εξυπηρετεί το St Petesburg και την βορειοδυτική Ρωσία

  

  Τον Σεπτέμβριο, η Gazprom η οποία συμφώνησε να αγοράσει ένα ποσοστό 37% συμμετοχής στην ανάπτυξη του πεδίου TGK-1 από την πατρική εταιρεία RAO, το Ηνωμένο Ενεργειακό Σύστημα της Ρωσίας (Ρωσική ΔΕΗ), ή UES, για το ποσό των 38.7 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, δεσμεύτηκε να καλύψει το πλήρες μέρος του εναπομείναντος κεφαλαίου. Η αγορά βέβαια υπόκειται σε έλεγχο των όρων μονοπωλίου.

 

     Αν εγκριθεί, η Gazprom θα κατέχει το 47% της ανάπτυξης του πεδίου TGK-1, με την UES να μετέχει στο 13,6%, η παραγωγός Νικελίου Norilsk Nickel (GMKN.RS) το 5,6% και η φιλανδική εταιρεία ενέργειας Fortum (FUM1V.HE) το 25,69%