Η γαλλική TOTAL προχώρησε στην εξαγορά του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Eolmed, η οποία πραγματοποιεί πιλοτικό έργο πλωτών αιολικών πάρκων. Το έργο των 30 μεγαβάτ (MW) θα βρίσκεται στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της περιοχής Gruissan στη Γαλλία και θα διαθέτει τρεις στροβίλους MHI Vestas 10 MW εγκατεστημένους στο πλωτό πάρκο Damping Pool της Ideol και έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί το 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η εξαγορά  αποτελεί μέρος ευρύτερων σχεδίων για ενίσχυση της παρουσίας στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Qair είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος στο συγκεκριμένο project.

«Αυτή η ανακοίνωση καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη φιλοδοξία και την προθυμία του ομίλου να καινοτομεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε o Julien Pouget, διευθυντής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Total.

Από την πλευρά της η Total δεν έδωσε οικονομικά στοιχεία της επένδυσης.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα, η Total δήλωσε ότι θα αυξήσει τις ετήσιες επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές και ηλεκτρικής ενέργειας κατά 50% καθώς μειώνει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο, ακολουθώντας τους ανταγωνιστές της σε μια προσπάθεια να γίνει μεγάλος παραγωγός ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η εταιρεία στοχεύει να έχει 35 gigawatts (GW) σε ακαθάριστη παραγωγική ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2025, από προηγούμενο στόχο για 25GW. Η εταιρεία έχει πει ότι το 70% αυτού του στόχου έχει επιτευχθεί συμπεριλαμβανομένων έργων που βρίσκονται υπό κατασκευή.