Αρχίζει από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά με την τιμή του να ξεκινά από τα 77 λεπτά το λίτρο, (τιμή χαμηλή σε σχέση με τα προηγούμενα έτη) με τη ζήτηση όμως να αναμένεται περιορισμένη λόγω των καλών καιρικών συνθηκών αλλά το κυριότερο, λόγω του ότι η πλειονότητα των καταναλωτών έχει προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης ήδη από την περίοδο του Απριλίου - Μαΐου

όταν λόγω της πανδημίας οι διεθνείς αλλά και οι λιανικές τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, ακόμη και στα 74 λεπτά το λίτρο. Πάντως η μέση τιμή του καυσίμου κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι ήταν 1,04 ευρώ, που σημαίνει ότι εφέτος διαμορφώνεται σε επίπεδα 25% χαμηλότερα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών η τιμή του πετρελαίου κλιμακώνεται μέχρι 0,85 Ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες και την περιοχή παράδοσης.

Η ΟΒΕ συνιστά στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιλέξουν τη συμφερότερη τιμή ενώ αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με την παράδοση του πετρελαίου, μπορούν να καταφεύγουν στην Προστασία Καταναλωτή στο τηλ. 1520.