Οι γερμανικές εισαγωγές αργού πετρελαίου κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 ήταν 2% χαμηλότερες από εκείνες ενός έτους νωρίτερα, καθώς η κρίση του κοροναϊού και οι σχετικές κλειδαριές έπληξαν τη βιομηχανική δραστηριότητα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Τετάρτη. Οι όγκοι πετρελαίου που έφτασαν στη Γερμανία τον Ιανουάριο-Αύγουστο ανήλθαν σε 55,9 εκατομμύρια τόνους, μειωμένοι

από 57,0 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σύμφωνα με μηνιαίες στατιστικές που εκδίδει το γραφείο εξωτερικού εμπορίου της BAFA., σύμφωνα με το Reuters.

Η Γερμανία βρισκεται σ βαθιά ύφεση, την οποία πολεμά με κρατικές δαπάνες με σκοπό να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Αυτό βοήθησε να προκληθεί μια μέτρια ανάκαμψη, αλλά το οικονομικό κλίμα παραμένει αβέβαιο λόγω της αύξησης των νέων μολύνσεων.

Η Ρωσία αντιπροσώπευε το 34,5% των εσόδων από το πετρέλαιο της Γερμανίας τους οκτώ μήνες, ακολουθούμενη από το 22,9% από τη Βρετανική και τη Νορβηγική Βόρεια Θάλασσα, ενώ οι εισαγωγές από μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) συνέβαλαν στο 17,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της BAFA.

Άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, παρείχαν τις υπόλοιπες.

Η Γερμανία δαπάνησε 15,9 δισ. ευρώ (18,88 δισ. δολάρια) για εισαγωγές αργού σε οκτώ μήνες, 35,4% λιγότερο από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα, όταν οι τιμές της αγοράς ήταν πολύ υψηλότερες.

Οι μέσες τιμές πετρελαίου που πληρώθηκαν στα σύνορα κατά την υπό εξέταση περίοδο μειώθηκαν 34,1% σε 283,68 ευρώ ανά τόνο.