Η Total SE ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου δήλωσε ότι τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 202 εκατομμύρια δολάρια, από 2,80 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι. Σε αναπροσαρμοσμένη βάση

το κέρδος ήταν 848 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας εκτιμήσεις από δημοσκόπηση αναλυτών που καταρτίστηκε από την FactSet που είχε προβλέψει στα 472,6 εκατομμύρια δολάρια.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα επηρεάστηκαν θετικά από τις τιμές του πετρελαίου άνω των 40 δολαρίων το βαρέλι, καθώς και από την ισχυρή ανάκαμψη των προϊόντων πετρελαίου για οδικές μεταφορές, δήλωσε ο Total. Ωστόσο, οι τιμές του φυσικού αερίου και τα περιθώρια διύλισης συνέχισαν να υποφέρουν λόγω της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας.

Η παραγωγή υδρογονανθράκων της Total μειώθηκε κατά 11% ετησίως σε 2,72 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, εν μέρει λόγω της συμμόρφωσης με τις ποσοστώσεις και τις επιπτώσεις του χαρτοφυλακίου του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει παραγωγή ολόκληρου του έτους κάτω από 2,9 εκατομμύρια boe / d.

Οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν στα 33,14 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 48,59 δισεκατομμύρια δολάρια για την προηγούμενη περίοδο.

Η Total διατήρησε την τρίτη ενδιάμεση πληρωμή μερίσματος στα 0,66 ευρώ (0,77 $) ανά μετοχή και επιβεβαίωσε τη βιωσιμότητά της σε ένα περιβάλλον με τις τιμές στα $ 40 / Bbl Brent.