Η Saudi Aramco άφησε αμετάβλητο το μέρισμα τριμήνου στα 18,75 δισ. δολάρια, καθώς δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά μετρητά για να καλύψει την πληρωμή ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πτώση 45% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου. Το καθαρό εισόδημα στη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο ήταν SAR 44,2 δισ. (11,8 δισ. δολάρια)

σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι πωλήσεις μειώθηκαν 25% από την ίδια περίοδο του 2019 σε 53,3 δισ. δολάρια.

Η ελεύθερη ταμειακή ροή της κρατικής εταιρείς ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ήταν 12,4 δισ. δολάρια μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 20,6 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Gear ανέβηκε στο 21,8% από 20% τον Ιούνιο και από 5% το Μάρτιο, όταν η Aramco είχε περισσότερα μετρητά από το χρέος.

Οι μετοχές της Aramco αυξήθηκαν 0,6% σε SAR 34,40 στις αρχές διαπραγμάτευσης στο Ριάντ, αντίστοιχα της πτώσης του τρέχοντος έτους στο 2,4%. Το απόθεμα ενισχύθηκε από την επιμονή της διοίκησης ότι θα πληρώσει μέρισμα 75 δισ. δολ. το 2020, σχεδόν όλα θα διατεθούν στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Το εισόδημα εξακολουθεί να αυξάνεται για πρώτη φορά σε πέντε τρίμηνα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν μετά την πτώση τους στις αρχές του έτους καθώς ο κοροναϊός εξαπλώθηκε παγκοσμίως και η ζήτηση για ενέργεια μειώθηκε.