Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την ευθύνη της Καθηγήτριας Νίκης Ευελπίδου, διοργανώνει διαδικτυακή Επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο “EnvStories: Environmental storytelling for all!”, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ.. Η ημερίδα, η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Environmental Storytelling for Sustainable Development” και ακρωνύμιο EnvStories.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια Πανεπιστημίων, Σχολείων, Εκπαιδευτικών Κέντρων, Τεχνολογικών και Δημόσιων φορέων, από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικών εφαρμογών και εκπαιδευτικού υλικού για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση της μεθοδολογίας, του εκπαιδευτικού υλικού και των καλών πρακτικών του προγράμματος, τα οποία αποτελούν ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο και εφόδιο για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για εξοικείωση στον τρόπο χρήσης της πλατφόρμας του EnvStories.
Στο τέλος της επιμορφωτικής ημερίδας θα δοθούν από το ΕΚΠΑ το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος «EnvStories» καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης και συμμετοχής στο εργαστήριο εκμάθησης της πλατφόρμας του EnvStories.

Η συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν. Απαραίτητη είναι η εγγραφή μέσω google forms στην σελίδα http://www.envstories.eu/en-us/ACTIVITIES