Δύο "πακέτα", 1,5 εκατ. τεμαχίων και 800 χιλ. τεμαχίων, διακινήθηκαν στη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λίγο μετά τις 12:00, συνολικής αξίας 29,9 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, τα δύο πακέτα διακινήθηκαν στην τιμή των 13 ευρώ, υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή των 12,80 ευρώ, ενώ αντιστοιχούν στο 1,99% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

 

Τα "πακέτα" ενδέχεται να συνδέονται με το ενδιαφέρον που φέρεται να έχει εκδηλώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Οπως έχει ήδη μεταδώσει το Capital.gr η συμμετοχή του κ. Μαρινάκη θα είναι μικρή και θα αντιπροσωπεύει μονοψήφιο ποσοστό της ενεργειακής.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης Γιώργος Περιστέρης πραγματοποιεί placements της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με premium στην τιμή των 13 ευρώ ανά μετοχή, με τα έσοδα από τα οποία χρηματοδοτεί την ενίσχυση της θέσης του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την αποχώρηση της Reggeborgh. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό του κ. Περιστέρη και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αθροιστικά θα είναι της τάξης του 50%.  

capital.gr