Κατά την διάρκεια του 2020 οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις τους, αντιμετωπίζουν χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και τα θανατηφόρα για την οικονομική δραστηριότητα περιοριστικά μέτρα, με συνέπεια τα έσοδά τους να μειωθούν κατά 50% έως τον Απρίλιο και να παραμείνουν μειωμένα κατά 20% έως τα τέλη του έτους, έναντι του 2019. Στα τέλη Απριλίου περισσότερο από το 42% των Αμερικανών είχαν εμβολιασθεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση των εμβολίων, αλλά παρά την ταχύτητα προόδου των εμβολιασμών, πολλοί τομείς της οικονομίας δεν ανακάμπτουν με τους ίδιους ρυθμούς

Λόγου χάρη οι τομείς ψυχαγωγίας και εστίασης σε σύγκριση με τον τομέα παροχής υπηρεσιών, εμφανίζουν τεράστια διαφορά στην απόπειρα επανόδου στα προ της πανδημίας επίπεδα. Το φαινόμενο αυτό, γνωστό με την έκφραση ανάκαμψη τύπου Κ, εμφανίζεται όταν κάποιοι οι κλάδοι της οικονομίας ανακάμπτουν, ενώ άλλοι παραμένουν αποτελματωμένοι μετά τα πλήγματα μίας ύφεσης. Παρά τα προβλήματα διαφαίνεται πως πολλοί Αμερικανοί δεν αποθαρρύνονται και επιχειρούν να ιδρύσουν μικρές μονάδες, με την εικόνα αυτή να ανακλάται στον Κωδικό Αναγνώρισης Εργοδότη (Employer Identification Number-EIN).

Για τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις απαιτείται η καταχώρηση του συγκεκριμένου κωδικού στις οικονομικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα το σύνολο των κωδικών να θεωρείται ένα αξιόπιστο δείγμα δημιουργίας και επέκτασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021 παρατηρείται απότομη αύξηση των κωδικών, στοιχειοθετώντας πως η επιχειρηματικότητα των Αμερικανών διαθέτει μεγάλες αντοχές.

(η συνέχεια στο slpress.gr)