Η Sinopec Εγκαινιάζει την Κατασκευή του Μεγαλύτερου Εργοστασίου Δέσμευσης Άνθρακα στην Κίνα

Η Sinopec Εγκαινιάζει την Κατασκευή του Μεγαλύτερου Εργοστασίου Δέσμευσης Άνθρακα στην Κίνα
energia.gr
Τετ, 7 Ιουλίου 2021 - 10:31

Η China Petrochemical Corp,(Sinopec), ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι άρχισε να κατασκευάζει ένα έργο δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCUS) στην ανατολική Κίνα, το μεγαλύτερο του είδους του στη χώρα, ως μέρος του στόχου του διυλιστηρίου να είναι ουδέτερο από άνθρακα έως το 2050. Η ασιατική εταιρεία σχεδιάζει να περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα στα υψηλότερα επίπεδα

πριν από ένα εθνικό χρονοδιάγραμμα που έθεσε η κυβέρνηση για το 2030, τόσο μέσω του έργου της για την αύξηση της παραγωγής υδρογόνου όσο και για την επεξεργασία και τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο CCUS περιλαμβάνει τη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται από ένα διυλιστήριο Qilu της Sinopec στην ανατολική επαρχία Shandong κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας παραγωγής υδρογόνου και στη συνέχεια την έγχυση του σε 73 πηγάδια πετρελαίου στην κοντινή πετρελαιοφόρο περιοχή Σένγκλι, δήλωσε η Sinopec σε δήλωση.

Σε καθαρισμένο ρυθμό άνω του 99%, το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να αναμιχθεί με αργό πετρέλαιο και να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.

Η Sinopec εκτιμά ότι 10,68 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα θα εγχυθούν στην πετρελαιοφόρο περιοχή τα επόμενα 15 χρόνια και θα ενισχύσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου κατά περίπου 3 εκατομμύρια τόνους.