Η Vestas θα Κατασκευάσει τη Μεγαλύτερη Τουρμπίνα στον Κόσμο για Υπεράκτιο Έργο στη Γερμανία

Η Vestas θα Κατασκευάσει τη Μεγαλύτερη Τουρμπίνα στον Κόσμο για Υπεράκτιο Έργο στη Γερμανία
energia.gr
Τρι, 13 Ιουλίου 2021 - 08:54

Η Vestas ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η EnBW επέλεξε τη νέα της τουρμπίνα, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, ως προτιμώμενη επιλογή για το έργο 900 MW He Dreiht στη Βόρεια Θάλασσα της Γερμανίας, το οποίο θα λειτουργεί χωρίς επιδοτήσεις. Οι κολοσσιαίες ανεμογεννήτριες, οι οποίοι θα «επισκιάσουν» πολλούς ουρανοξύστες, είναι το κλειδί για να παραμείνει κερδοφόρα

η υπεράκτια αιολική βιομηχανία καθώς οι χώρες καταργούν σταδιακά τις επιδοτήσεις που έχουν ορίσει για την πράσινη βιομηχανία από τη δεκαετία του 1990.

«Σε μια εποχή όπου ολόκληρος ο κόσμος μιλά για το πώς αντιμετωπίζουμε την ενεργειακή μετάβαση, αυτή είναι μία από τις σημαντικές απαντήσεις: ότι μπορείτε να έχετε ένα κόστος ενέργειας κάτω από το αέριο, το πετρέλαιο, ή την πυρηνική ενέργεια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vestas, Henrik Ο Andersen στο Reuters, αναφερόμενος στο κόστος μιας εγκατάστασης κατά τη διάρκεια της ζωής της διαιρούμενη με την ισχύ που παράγει.

Οι μεγάλες ανεμογεννήτριες είναι πιο αποδοτικές, δηλαδή παράγουν περισσότερη ισχύ λιγότερες μονάδες κατι που σημαίνει χαμηλότερο κόστος κατασκευής συνολικά.

Ο στρόβιλος 15 MW της Vestas θα είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο όταν αρχίσει να χρησιμοποιείται το 2024. Με άνοιγμα φτερών άνω των 230 μέτρων, ο στρόβιλος θα σαρώνει έκταση 43.742 τετραγωνικών μέτρων - περίπου το μέγεθος έξι γηπέδων ποδοσφαίρου - και θα παράγει ισχύ για να καλύψει 20.000 νοικοκυριά.