GE: Δέσμευση για Περιορισμό Όλων των Εκπομπών Άνθρακα που Δημιουργούνται από τα Προϊόντα της

GE: Δέσμευση για Περιορισμό Όλων των Εκπομπών Άνθρακα που Δημιουργούνται από τα Προϊόντα της
energia.gr
Τετ, 14 Ιουλίου 2021 - 12:46

Η General Electric Co. δεσμεύτηκε να περιορίσει τα αέρια του θερμοκηπίου που παράγονται από τη χρήση των προϊόντων της - συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων στροβίλων με ορυκτά καύσιμα και κινητήρων τζετ που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο - σε μια προσπάθεια επίτευξης καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Ο νέος στόχος, που ανακοινώθηκε στην ετήσια

έκθεση βιωσιμότητας της GE τη Δευτέρα, σηματοδοτεί ότι ο βιομηχανικός γίγαντας σκοπεύει να προχωρήσει πέρα ​​από μια προηγούμενη δέσμευση να κάνει τις δικές του δραστηριότητες ουδέτερες ως προς τον άνθρακα έως το 2030. Η ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους ή συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς θα τα επιτύχει. Προς το παρόν ούτε η εταιρεία έχει ποσοτικοποιήσει ακόμη τις απαραίτητες μειώσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου, αν και είπε ότι θα το πράξει στο μέλλον.

Στην έκθεση, η GE είπε ότι η νέα της «φιλοδοξία» είναι ένα πρώτο βήμα προς την αντιμετώπιση των εκπομπών από τα προϊόντα και την αλυσίδα εφοδιασμού της, γνωστή ως Πεδίο 3. (Τα Πεδία 1 και 2 σχετίζονται με την παραγωγή και τις λειτουργίες.)

Πολλές άλλες μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις έχουν προηγηθεί της GE στον καθορισμό στόχων καθαρού μηδενικού. Οι αερομεταφορείς όπως η Air Canada και η British Airways, για παράδειγμα, έχουν δεσμευτεί να επιτύχουν ουδετερότητα αερίων θερμοκηπίου έως το 2050, ενώ ο παγκόσμιος εμπορικός όμιλος της βιομηχανίας, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, σχεδιάζει να προτείνει έναν παρόμοιο στόχο σε ολόκληρη τη βιομηχανία στην ετήσια συνάντησή του το Οκτώβριος.