Siemens Gamesa: Εξασφάλισε την Πρώτη Παραγγελία για Μοντέλο Ανεμογεννήτριας που Κατασκεύασε Ειδικά για την Αγορά της Ινδίας

Siemens Gamesa: Εξασφάλισε την Πρώτη Παραγγελία για Μοντέλο Ανεμογεννήτριας που Κατασκεύασε Ειδικά για την Αγορά της Ινδίας
energia.gr
Τρι, 20 Ιουλίου 2021 - 18:15

Η Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) εξασφάλισε την πρώτη παραγγελία της για την  ανεμογεννήτρια SG 3,4-145, την οποία κατασκεύασε ειδικά για να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της εταιρείας στην Ινδία

Η παραγγελία 301MW για ένα αιολικό πάρκο και πελάτη – τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί - στην Καρνατάκα είναι η πρώτη παραγγελία της εταιρείας για το εν λόγω μοντέλο, ισχύος 3,4MW, από τότε που κυκλοφόρησε, τον Ιούλιο του 2020.

Θα προμηθεύσει 87 στροβίλους στο αιολικό πάρκο Hombal 301MW, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τον Μάρτιο του 2023. Ο πελάτης ζήτησε να μην κατονομαστεί, σύμφωνα με αναφορά στο χρηματιστήριο της Ισπανίας.

Η Siemens Gamesa ξεκίνησε την ανάπτυξη του μοντέλου SG 3.4-145 με ισχύ έως και 3,6MW πριν από ένα χρόνο. Η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ότι ο στρόβιλος έχει τη δυνατότητα να παρέχει έως και 48% περισσότερη ετήσια παραγωγή ενέργειας σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο που ήταν διαθέσιμο στην αγορά της Ινδίας, το SG 2.2-122. 

Η Siemens Gamesa διαθέτει εργοστάσια κατασκευής πτερύγων στην Άντρα Πραντές και το Γκουτζαράτ, καθώς και ένα εργοστάσιο κατασκευής μηχανισμών μετατροπής αιολικής ενέργειας στο Ταμίλ Ναντού, και θα παράγει το μοντέλο μόνο στην Ινδία.

Η εταιρεία προμήθευσε το υψηλότερο μερίδιο της δυναμικότητας από τις ανεμογεννήτριες που τέθηκαν σε λειτουργία στην Ινδία τόσο το 2020 όσο και το 2019.