Το Χιούστον Επιβάλει Προδιαγραφές για Τοποθέτηση Ηλιακών Πάνελ σε Όλα τα Νέα Σπίτια

Το Χιούστον Επιβάλει Προδιαγραφές για Τοποθέτηση Ηλιακών Πάνελ σε Όλα τα Νέα Σπίτια
energia.gr
Τετ, 22 Δεκεμβρίου 2021 - 10:15

Από τον Ιανουάριο, η πόλη του Χιούστον θα απαιτήσει από τους κατασκευαστές πολλών σπιτιών να συμπεριλάβουν προθήκες για ηλιακούς συλλέκτες στα σχέδιά τους. Η αλλαγή δεν θα απαιτεί τα νέα σπίτια να διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες, αλλά θα σημαίνει ότι οι κατασκευαστές  πρέπει να ενσωματώσουν τη δυνατότητα για την εγκατάστασή τους στο μέλλον στα σχέδιά τους. Θα πρέπει να προσδιορίσουν πού θα μπορούσαν να πάνε τα πάνελ στην οροφή,

να εξασφαλίσουν ότι οι σωλήνες εξαερισμού ή άλλο υλικό δεν εμποδίζουν αυτόν τον χώρο, να αφήσουν έναν αγωγό από την οροφή στον κεντρικό πίνακα της ηλεκτρικής παροχής για καλωδίωση και να αφήσουν χώρο σε αυτό τον πίνακα σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης σπιτιού αποφασίσει για να συνεχίσει αργότερα τα πάνελ.

Η αλλαγή του κανονισμού δόμησης προήρθε από μια ψηφοφορία 13-3 στο Δημοτικό Συμβούλιο νωρίτερα αυτό το μήνα για την αναβάθμιση αρκετών διατάξεων, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης του 2015 των ενιαίων κωδίκων κτιρίων, κατοικιών, πυρκαγιάς, μηχανικών και ηλεκτρικών που αναπτύχθηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο.

Οι νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ στις 2 Ιανουαρίου και η πόλη θα αρχίσει τώρα να εμπλέκει τους ενδιαφερόμενους του κλάδου σε μια διαδικασία για την υιοθέτηση των ενιαίων κωδίκων του 2021, είπε ο δήμαρχος.