Ο Έλον Μασκ πούλησε και άλλες μετοχές της Tesla Inc. έναντι 528 εκατ. δολ. κάτι που σημαίνει ότι έχει πλέον καλύψει κατά τα τρία τέταρτα τον δρόμο για να εκπληρώσει τη δέσμευση του να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Μασκ ξεκίνησε να πουλά μετοχές τις Tesla μετά από δημοσκόπηση που έκανε στο Twitter, ρωτώντας τους

ακόλουθους του τον περασμένο Νοέμβριο αν θα πρέπει να πουλήσει ένα μέρος από το μερίδιο του.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει πουλήσει συνολικά περίπου 13,5 εκατ. μετοχές έναντι 14,1 δισ. δολ. συνολικά, σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις προς τις ρυθμιστικές αρχές. Θα πρέπει να πουλήσει συνολικά 17 εκατ. μετοχές για να καλύψει το 10% του μεριδίου της στην εταιρεία, εφόσον η δέσμευση του δεν περιλαμβάνει και την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης (options).

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει περίπου 25% από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε στις αρχές του Νοεμβρίου, λίγο πριν την ηλεκτρονική δημοσκόπηση του Μασκ στο Twitter στην οποία επικράτησε το "ναι". 

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, με την περιουσία του να φτάνει τα 244,9 δισ. δολ. Σε ανάρτηση του στο Twitter το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 11 δισ. δολ. σε φόρους αυτό το έτος.

capital.gr