Η TotalEnergies δεν θα παρέχει πλέον κεφάλαια για νέα πρότζεκτ στη Ρωσία και ήδη αξιολογεί το είδος των κυρώσεων που θα εφαρμόσει εναντίον της Μόσχας, όπως ανέφερε η γαλλική εταιρεία σε σημερινή της ανακοίνωση

Μετά από παρόμοιες ανακοινώσεις εκ μέρους της ΒΡ, της Shell και της Equinor σχετικά με τα σχέδια εξόδου τους από κοινοπραξίες και έργα στη Ρωσία, και η TotalEnergies έλαβε ανάλογη απόφαση, αλλά δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συγκεκριμένη θέση της όσον αφορά τα υπάρχοντα έργα και κοινοπραξίες.

Ας σημειωθεί ότι η TotalEnergies έχει μερίδιο 19,4% στη ρωσική Novatek, τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία φυσικού αερίου της χώρας, και μερίδιο 20% στην εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Yamal.

«Η TotalEnergies καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η οποία έχει τραγικές συνέπειες για τον πληθυσμό και απειλεί την Ευρώπη. Η TotalEnergies εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό που υφίσταται τις συνέπειες και στον ρωσικό λαό που θα υποστεί επίσης τις συνέπειες», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση. Έγραφε επίσης ότι η εταιρεία «υποστηρίζει το εύρος και την ισχύ των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρώπη και θα τις εφαρμόσει ανεξάρτητα από τις συνέπειες - που αξιολογούνται επί του παρόντος - στις δραστηριότητές της στη Ρωσία».