Volkswagen: Ιδρύει Δύο Κοινοπραξίες στην Κίνα για Προμήθειες Νικελίου και Κοβαλτίου για τις Μπαταρίες Ηλεκτρικών Οχημάτων

Volkswagen: Ιδρύει Δύο Κοινοπραξίες στην Κίνα για Προμήθειες Νικελίου και Κοβαλτίου για τις Μπαταρίες Ηλεκτρικών Οχημάτων
Δευ, 21 Μαρτίου 2022 - 11:17

Η Volkswagen Group China ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει κοινοπραξίες με την Huayou Cobalt και την Tsingshan Group για να εξασφαλίσει προμήθειες νικελίου και κοβαλτίου, σε μια προσπάθεια να ελέγξει το κόστος των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων σε μια περίοδο ανόδου των τιμών των πρώτων υλών. Οι τρεις εταιρείες έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεννόησης για δύο κοινοπραξίες, την πρώτη μεταξύ των τριών εταιρειών στην Ινδονησία, όπου

θα επενδύσουν από κοινού τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα και τους πόρους τους για την παραγωγή πρώτων υλών μπαταριών, ανέφερε η Volkswagen σε δήλωση.

Περισσότερο από το 10 τοις εκατό των παγκόσμιων αποθεμάτων λατερίτη νικελίου βρίσκονται στην Ινδονησία, σημείωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Volkswagen σχεδιάζει να δημιουργήσει έξι μεγάλα εργοστάσια μπαταριών στην Ευρώπη και ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την Tesla ως τον κορυφαίο πωλητή EV στον κόσμο μέχρι το 2025.

Η δεύτερη κοινοπραξία της Volkswagen θα δημιουργηθεί με την Huayou στη νοτιοδυτική περιοχή Guangxi της Κίνας για τη διύλιση θειικών αλάτων νικελίου και κοβαλτίου, παραγωγής προδρόμων και καθοδικών υλικών, ανέφερε.

«Η συνεργασία στοχεύει στην επίτευξη σημαντικών πλεονεκτημάτων κόστους, στην εξασφάλιση της προμήθειας πρώτων υλών και στην επίτευξη μιας διαφανούς και βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας», ανέφερε.

«Οι δύο συνεργασίες στοχεύουν να συμβάλουν στον μακροπρόθεσμο στόχο του ομίλου για μείωση του κόστους κατά 30-50 τοις εκατό για κάθε μπαταρία».