Στις 15 Ιουνίου, θα εορτασθεί για 2η χρονιά, η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου, σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως και πέρσι, με τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) από τις Βρυξέλλες.

Στις 15 Ιουνίου, θα εορτασθεί για 2η χρονιά, η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου, σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως και πέρσι, με τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) από τις Βρυξέλλες.

Μετά την επιτυχία της 1ης διοργάνωσης το 2007, οι επιστημονικές και επαγγελματικές οργανώσεις της Ευρώπης, η οποία πρωτοπορεί παγκόσμια στην προώθηση και ανάπτυξη της Αιολικής Ενέργειας, θα οργανώσουν και φέτος δεκάδες εκδηλώσεις που θα έχουν στόχο την ενημέρωση του
κοινού, αλλά και των ιθυνόντων και για τα πολλαπλά οφέλη της αιολικής ενέργειας και τις ανεξάντλητες δυνατότητες του Ανέμου.

Όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι οι κλιματικές αλλαγές δεν αποτελούν μελλοντική εξέλιξη, αλλά καθημερινή πραγματικότητα η οποία μάλιστα επιδεινώνεται ραγδαία. Ο πλανήτης κινδυνεύει άμεσα και μαζί του κι εμείς και γι’ αυτό πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Πρέπει να αλλάξουμε ενεργειακές συνήθειες και στην παραγωγή και στην κατανάλωση.

Μια από τις ελάχιστες έτοιμες λύσεις που έχουμε διαθέσιμες είναι η Ανεξάντλητη Αιολική Ενέργεια, την οποία πρέπει να αναπτύξουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η Αιολική Ενέργεια μαζί με τις άλλες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι η μόνη ελπίδα μας για περιορισμό της έκτασης των κλιματικών αλλαγών.

Η EWEA η ΕΛΕΤΑΕΝ και οι άλλες ευρωπαϊκές εθνικές οργανώσεις θέλουν να προωθήσουν την ενέργεια του Ανέμου σε ολόκληρη την Ευρώπη ως ένα αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλά και της ενεργειακής κρίσης.

Η απόφαση που λήφθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες τον Μάρτιο του 2007 και η συνακόλουθη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2008, επιβεβαιώνουν ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ηγηθεί της παγκόσμιας προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η Ευρώπη έχει κάνει την επιλογή να αναπτύξει την αιολική ενέργεια, που είναι μια ασφαλής, γηγενής, καθαρή και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Αυτή η επιλογή πρέπει να βρει μιμητές σε όλες τις χώρες.

Στις 15 Ιουνίου, καλούνται οι πολίτες να συμμετάσχουν στην δεύτερη πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της αιολικής ενέργειας και να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα της.

Το φετινό σύνθημα είναι «ανακαλύψτε την ανεξάντλητη ενέργεια» (discover unlimited power), και εστιάζει στην πληροφόρηση που είναι ο στόχος της εκστρατείας του 2008.

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει η ΕΛΕΤΑΕΝ, για φέτος είναι πολλές και ποικίλες, με κορύφωση-έκπληξη για την 15η Ιουνίου 2008.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ : www.eletaen.gr/wind-day.html
Και για πληροφορίες για όλη την Ευρώπη στην ιστοσελίδα : www.windday.eu