Η πρώτη ανεμογεννήτρια Siemens Gamesa εξοπλισμένη με τα RecyclableBlades της εταιρείας παρήγαγε την πρώτη ισχύ στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kaskasi στη Γερμανία. Αυτή σηματοδοτεί την πρώτη εμπορική εγκατάσταση της τεχνολογίας ανακυκλώσιμων ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa και την πρώτη φορά που μια ανεμογεννήτρια με ανακυκλώσιμα πτερύγια

εγκαθίσταται παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κατασκευαστή ανεμογεννητριών και την RWE, την ανάπτυξη του έργου Kaskasi.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 342 MW, το οποίο έχει τώρα εγκατεστημένες εννέα από το σύνολο των 38 ανεμογεννητριών, θα διαθέτει έναν αριθμό μονάδων εξοπλισμένων με τις ανακυκλώσιμες λεπίδες B81, κάθε λεπίδα μήκους 81 μέτρων για την υπεράκτια αιολική SG 8.0-167 DD Flex τουρμπίνες στο Κασκάσι.

Η τεχνολογία RecyclableBlade είναι επίσης διαθέσιμη για τα πτερύγια B108 της Siemens Gamesa μήκους 108 μέτρων που χρησιμοποιούνται στην υπεράκτια ανεμογεννήτρια SG 14-222 DD και τα πτερύγια B115 μήκους 115 μέτρων στις ανεμογεννήτριες SG 14-222 DD.

Ο διαχωρισμός της ρητίνης, του υαλοβάμβακα και του ξύλου, μεταξύ άλλων, επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός ήπιου διαλύματος οξέος. Τα υλικά μπορούν στη συνέχεια να εισέλθουν στην κυκλική οικονομία, δημιουργώντας νέα προϊόντα, όπως βαλίτσες ή θήκες με επίπεδη οθόνη, χωρίς να απαιτείται η χρήση περισσότερων πρώτων πόρων, είπε η εταιρεία.