Η Hanwha Q Cells, ένας από τους λίγους κατασκευαστές ηλιακών πάνελ με παραγωγική βάση στις ΗΠΑ, εξετάζει το ενδεχόμενο για την δημιουργία μιας νέας τεράστιας εγκατάστασης καθώς η χώρα προετοιμάζεται να δώσει κίνητρα για την κατασκευή καθαρών τεχνολογιών. Η εταιρεία αξιολογεί υποψήφιες τοποθεσίες στην Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και το Τέξας, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Τέξας.

Το πιθανό έργο στην κομητεία του Ντάλας του Τέξας, θα περιλαμβάνει μια σουίτα κατασκευής -- πάνελ, πλαίσια, φέτες ημιαγωγών και ηλιακές κυψέλες. Η Hanwha Solutions με έδρα την Κορέα είναι η μητρική εταιρεία του κατασκευαστή.

Το Κογκρέσο ενέκρινε πρόσφατα τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την παροχή ενέργειας από ΑΠΕ και να αναζωπυρώσει την εγχώρια παραγωγή καθαρής τεχνολογίας. Η Κίνα κυριαρχεί εδώ και καιρό στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας, ειδικά στα εξαρτήματα για πάνελς. Το νομοσχέδιο ορόσημο για το κλίμα αναμένει τώρα την υπογραφή του προέδρου Τζο Μπάιντεν και αναμένεται να δώσει ώθηση σε νέες εγχώριες επενδύσεις στην παραγωγή ηλιακών καθώς και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών.

Η Hanwha βρίσκεται στη φάση της εξερεύνησης της πιθανής επέκτασης, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο. Η εταιρεία ήδη λειτουργεί ένα εργοστάσιο στη πολιτεία της Γεωργίας και κατασκευάζει και άλλη μια εγκατάσταση.