Χρυσός Εναντίον Πετρελαίου

Ο ένας στους δύο κερδίζει. Αναφερόμαστε στον χρυσό και το πετρέλαιο. Τον Σεπτέμβριο του 2007, μια ουγκιά χρυσού αγόραζε 9 βαρέλια αργού. Στις αρχές του 2008, που η τιμή του χρυσού απογειώθηκε και η τιμή του πετρελαίου έδειχνε να καλμάρει, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας ήταν ορατή, μια ουγκιά χρυσού έφθασε να αγοράζει 10 βαρέλια πετρελαίου και πλέον.
Του Δημήτρη Κοντογιάννη
Τετ, 30 Απριλίου 2008 - 04:47

Ο ένας στους δύο κερδίζει. Αναφερόμαστε στον χρυσό και το πετρέλαιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2007, μια ουγκιά χρυσού αγόραζε 9 βαρέλια αργού.

Στις αρχές του 2008, που η τιμή του χρυσού απογειώθηκε και η τιμή του πετρελαίου έδειχνε να καλμάρει, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας ήταν ορατή, μια ουγκιά χρυσού έφθασε να αγοράζει 10 βαρέλια πετρελαίου και πλέον.

Η κατάσταση, όμως έχει αλλάξει άρδην από τότε μέχρι σήμερα. Όποιος είχε μια ουγκιά χρυσού θα αγόραζε λιγότερα από 8 βαρέλια αργού στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Αν είναι να αποκατασταθεί η «ιστορική» ισορροπία ανάμεσα στη τιμή του χρυσού και του αργού, η τιμή του τελευταίου θα πρέπει να πέσει στα 100,50 δολάρια το βαρέλι και του χρυσού να παραμείνει στα τωρινά επίπεδα. Διαφορετικά, η τιμή του χρυσού θα πρέπει να ανεβεί αρκετά και του αργού να παραμείνει κοντά στα 120 δολάρια, σύμφωνα με ειδική αναλύτρια της Platt's.

(Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 30/04/2008)