Σε αύξηση της δυναμικότητας του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της κατά 15% σκοπεύει να προχωρήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο η κορυφαία εταιρεία διύλισης πετρελαίου της Κίνας China Petroleum & Chemical Corp (Sinopec).

Σε αύξηση της δυναμικότητας του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της κατά 15% σκοπεύει να προχωρήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο η κορυφαία εταιρεία διύλισης πετρελαίου της Κίνας China Petroleum & Chemical Corp (Sinopec). Όπως αναφέρεται στο newsletter της China Petrochemical, μητρικής της Sinopec, η ετήσια δυναμικότητα του διυλιστηρίου Zhenhai θα διαμορφωθεί στα 23 εκατ. μετρικούς τόνους, δηλαδή σε περίπου 460.000 βαρέλια την ημέρα, από 20 εκατ. τόνους που είναι σήμερα.

Η Κίνα, η οποία καλύπτει το ήμισυ των αναγκών της σε αιθυλένιο με εισαγωγές, επιδιώκει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγική της δυναμικότητα σε 18,13 εκατ. τόνους μέχρι το 2010. Η ζήτηση για το συγκεκριμένο πετροχημικό – που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, σε πλαστικά μπουκάλια και συνθετικά υφάσματα – αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 10% στα 18,7 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κινεζικής κυβέρνησης.

Το διυλιστήριο Zhenhai στην ανατολική Κίνα υπολογίζεται ότι θα επεξεργαστεί κατά την τρέχουσα χρονιά  19,5 εκατ. τόνους αργού, οι οποίοι αναλογούν στο 12% των ποσοστήτων αργού που διυλίζει η εταιρεία και στο 6% του συνολικού αργού που διυλίζεται στη χώρα. Σημειώνεται ότι η ποσότητα αυτή είναι 5% υψηλότερη σε σχέση με το ρεκόρ των 18,61 εκατ. τόνων που διυλίστηκαν στο Zhenhai το 2007.

Η Sinopec έχει εισάγει μέχρι στιγμής φέτος 1,8 εκατ. τόνους πετρελαιοειδών, προκειμένου να καλύψει την ισχυρή εγχώρια ζήτηση, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.