Στα 3,6 δισ. ευρώ, από 3,05 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Total στο πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 18%, χάρη στο «άλμα» των τιμών πετρελαίου και τις υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου.

Στα 3,6 δισ. ευρώ, από 3,05 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Total στο πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 18%, χάρη στο «άλμα» των τιμών πετρελαίου και τις υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου. Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, των μεταβολών στα αποθέματα και της αξίας του μεριδίου της στην Sanofi-Aventis, τα κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας στην Ευρώπη διαμορφώθηκαν σε 3,25 δισ. ευρώ και ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η κερδοφορία της Total δεν ήταν πάντως αντίστοιχη με αυτή των ανταγωνιστών της στην Ευρώπη, Royal Dutch Shell και BP, οι οποίες είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται κατά 25% και 63%, αντιστοίχως. Τα αποτελέσματα της γαλλικής εταιρείας δέχθηκαν πλήγμα από την υποχώρηση του δολαρίου κατά 8,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2008, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα κέρδη της κατά τη μετατροπή τους σε ευρώ.

Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου διαμορφώθηκε στο εν λόγω διάστημα στα 2,426 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, από 2,431 εκατ. βαρέλια που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγωγή στα νέα κοιτάσματα στην Αγκόλα και τη Μέση Ανατολή αντισταθμίστηκαν από τη διακοπή της παραγωγής στο κοίτασμα Elgin-Franklin της Βόρειας Θάλασσας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Total Κριστόφ ντε Μαρζερί είχε αποκαλύψει πως τα έργα που υλοποιεί η εταιρεία στο Κατάρ, τη Βρετανία και το Κονγκό «δίνουν στον όμιλο τη δυνατότητα να παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη της παραγωγής του το 2008», ενώ είχε δεσμευθεί για αύξηση της παραγωγής μέχρι το 2010 με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 4%.