Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν χάνει ευκαιρία να διαδηλώσει τις εκφοβιστικές του (bulling) προθέσεις  κατά της Ελλάδος. Έτσι , τις προάλλες εκτόξευσε μία βαλλιστική (*) ρουκέτα με τ’ όνομα ΤΑΪΦΟΥΝ (τυφώνας Ελληνιστί;) απ’ ένα κινητό όχημα στο λιμάνι της Σινώπης. H ρουκέτα έπεσε στην Μαύρη Θάλασσα, με βεληνεκές άγνωστο. Ο γνωστός ντελάλης του Τούρκου νεοχαλίφη, ο Ιμπραήμ Καλίν έσπευσε να ζητήσει

«άμεσο αφοπλισμό των Ελληνικών  νήσων του Αιγαίου. Αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες» απείλησε , συσχετίσας την εξαπολυθείσα Τουρκική ρουκέτα, με την …Ακρόπολη Αθηνών(!) ως έσπευσαν να ισχυρισθούν τα Τουρκικά μέσα μαζικής πλύσεως «εγκεφάλων» (αν υπάρχουν) και τ’ άσκεπτα Ελληνικά ΜΜΕ, να υιοθετήσουν.

-Επρόκειτο όμως περί απλού πυροτεχνήματος ;

Πράγματι , η Τουρκική βιομηχανία απεργάζεται την κατασκευή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς αλλ’ όχι και «βαλλιστικούς» (μακράς ακτίνας δράσεως από σταθερές βάσεις) ως υπεννόησε ο ανωτέρω ντελάλης. Η Τουρκία στερείται της σχετικής τεχνολογίας αν και οι «φίλοι» μας, Κινέζοι , πιθανόν να την βοήθησαν.

Ο διεθνής τύπος αγνόησε επιδεικτικώς την εκτόξευση της Τουρκικής ρουκέτας ενώ όταν πρόκειται για «βαλλιστικούς πυραύλους» πχ. της Βορείου Κορέας αφιερώνει πολλά άρθρα στην είδηση της εκτοξεύσεως.

Το Αμερικανικό Στέιτ Ντηπάρτμεντ (SD) εξέφρασε την κάθετη αντίρρηση του στην πρόθεση κατασκευής Τουρκορωσικού κόμβου (hub) φυσικού αερίου στην ανατολική Θράκη και η εκπρόσωπος του SD, Ελίζαμπεθ Ρόζενταλ κατεδίκασε την αποφυγή των Ρωσικών κυρώσεων . Προφανώς απ’ την Τουρκία.

Η Ελληνική αεράμυνα, κατέχουσα το Αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα ΠΑΤΡΙΟΤ,  είναι προστατευμένη  και προσεχώς, με τους αντιπυραύλους Scalp EG και Νaval στις φρεγάτες Μπελχάρα, είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει επιτυχώς κάθε Τουρκικό «βαλλιστικό πύραυλο»  όπως κι η ελευθέρα Κύπρος με τον εκχωρούμενο Ισραηλινό αντιαεροπορικό ΘΟΛΟ.

Απόρρητη έκθεση που εδημοσιεύθη στο «Νόρντικ Μόριτορ» αναφέρει σοβαρά προβλήματα επανδρώσεως του Τουρκικού στρατού και την αδυναμία συστάσεως ακόμη μιας ακόμη τεθωρακισμένης ταξιαρχία που απειλεί την Ελληνική επικράτεια.

Ο Ερντογάν κατρακυλάει στις σφυγμομετρήσεις της Τουρκικής κοινής γνώμης και προσπαθεί ν’ αναζωπυρώσει τα σκοτεινά ένστικτα της Τουρκικής φυλής , ν’ αρπάξει …Ελληνικά Τουριστικά θέρετρα στο Αιγαίον με «νυκτερινή απόβαση» του Αττίλα ΙΙ.

Τ’ ανωτέρω περιστατικά προκαλούν αφεύκτως συνειρμούς με το Θέατρο Σκιών του Καραγκιόζη.

Του λέει ο Χατζηαβάτης:   

- Ρε συ, ξέρεις ποιός είμ’ εγώ;

Καραγκιόζης στρεφόμενος προς τους θεατές αναφωνεί : Ξέρει κανείς ποίος είναι αυτός κύριος;

Το ίδιο ισχύει για τους Τουρκικούς εκφοβισμούς, που τόσο εύκολα χάβουν τα ημέτερα Μαζικά Μέσα Παραπληροφορήσεως. Κράτη ολίγον, παιδιά, την φαντασία σας.

(*) Βαλλιστικός, εκ του ρ. βάλλω = ρίπτω ,πετώ εκτινάσσω. Μτφ. επιτυγχάνω το κτύπημα , «εν δαπέδω γής». Επίτομον  Ελληνικόν λεξικόν . Α.Ν. Γιάνναρης εκδ.1891