Σε επαναληπτικές εκλογές στην πολιτεία Τζόρτζια ενδέχεται να κριθεί ο έλεγχος της Γερουσίας εάν οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τις δύο από τις άλλες τρεις πολιτείες στις οποίες συνεχίζεται η καταμέτρηση ψήφων μέχρι την τελευταία, καθώς οι διαφορές είναι οριακές

Το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών για την Γερουσία (για 35 από τις 100 έδρες) είναι ισόπαλο μέχρι στιγμής και τα δύο κόμματα έχουν από 48 έδρες. Στο άλλο νομοθετικό σώμα, τη Βουλή, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προβάδισμα και θα αποκτήσουν τον έλεγχο σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών, όμως η πλειοψηφία τους ενδέχεται να είναι οριακή.  

Η εκλογική διαδικασία για την Γερουσία, εξελίχθηκε σε θρίλερ το οποίο συνεχίζεται, καθώς, στις τέσσερις από αυτές θα πρέπει να καταμετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια. Πρόκειται για τις πολιτείες Αριζόνα, Τζόρτζια, Νεβάδα και Γουισκόνσιν. Στην Πενσιλβάνια που επίσης ήταν πολιτεία-κλειδί, το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε γύρω στις 8.30 το πρωί ώρα Ελλάδας και την έδρα παίρνει ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Φέτερμαν, που είχε αντίπαλο τον ρεπουμπλικάνο Μεχμέτ Οζ, τουρκικής καταγωγής και στενό φίλο του Ντόναλντ Τραμπ και του Ταγίπ Ερντογάν.
 
Στην Αριζόνα ο δημοκρατικός Μαρκ Κέλι προπορεύεται του ρεπουμπλικάνου Μπλέικ Μάστερς, με διαφορά 4-5 μονάδων (έχει 51,4%) και θεωρείται σχεδόν βέβαιη η εκλογή του καθώς η καταμέτρηση είναι στο 70%. Στη Νεβάδα η δημοκρατική Κορτέζ Μάστο χάνει από τον ρεπουμπλικάνο Άνταμ Λάξαλτ που συγκεντρώνει το 49,9% των ψήφων με καταμετρημένο το 80%. Στο Γουισκόνσιν ο ρεπουμπλικάνος Ρον Τζόνσον προπορεύεται του δημοκρατικού Μαντέλα Μπέρνς με μισή μονάδα και εκτιμάται ότι θα πάρει την έδρα, καθώς η καταμέτρηση βρίσκεται στο 90%

Η μάχη των μαχών στη Τζόρτζια

Στην Τζόρτζια ο δημοκρατικός Ράφαελ Γουόρνοκ έχει διαφορά μισής μονάδας από τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Χέρσελ Γουόκερ με καταμετρημένο το 96% των ψήφων. Ο πρώτος έχει ποσοστό 49,2% και ο αντίπαλός του 48,7%, με την διαφορά σε ψήφους να είναι περίπου 18.000 σε σύνολο άνω των 4.000.000 ψηφοδελτίων. Ο τρίτος-ανεξάρτητος υποψήφιος συγκεντρώνει ποσοστό 2,1% και αυτό αποδεικνύεται αρκετό για να κόψει την πλειοψηφία 50% + 1 που απαιτείται.

(η συνέχεια στο slpress.gr)