Χωρίς Ρεύμα η Μισή Μολδαβία Λόγω Ρωσικών Επιθέσεων σε Ενεργειακές Υποδομές στην Ουκρανία

Χωρίς Ρεύμα η Μισή Μολδαβία Λόγω Ρωσικών Επιθέσεων σε Ενεργειακές Υποδομές στην Ουκρανία
energia.gr
Τετ, 23 Νοεμβρίου 2022 - 15:43

Τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας προκάλεσαν μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης στη Μολδαβία, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μολδαβίας

"Μαζική διακοπή ρεύματος στη Μολδαβία μετά τη σημερινή ρωσική επίθεση στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας", ανέφερε μέσω Twitter ο  Andrei Spuni, ο οποίος εκτελεί και χρέη υπουργού Υποδομών.

"Η Moldelectrica εργάζεται για να επανασυνδέσει περισσότερο από το 50% της χώρας με την ηλεκτρική ενέργεια", πρόσθεσε.

Διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν επίσης στην αποσχισθείσα και υποστηριζόμενη από τη Ρωσία περιοχή της Υπερδνειστερίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών.

Μέσω ξεχωριστής ανάρτησης στο Telegram, ο Spuni δήλωσε ότι η κατάσταση αποτελεί επανάληψη της 15ης Νοεμβρίου, όταν η Μολδαβία υπέστη επίσης διακοπές ρεύματος μετά από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα.

Η Μολδαβία είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης. Έχει κοινά σύνορα με την Ουκρανία και είναι συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό της δίκτυο.

Τόσο η αστυνομική δύναμη της Μολδαβίας όσο και η Premier Energy, μια μολδαβική εταιρεία που προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια στα νότια και στο κέντρο της χώρας, ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να λάβουν προληπτικά μέτρα.

(από capital.gr)