Η Korean Re Δεν θα Παρέχει Πλέον Αντασφάλιση για Νέα Έργα Εξόρυξης Άνθρακα ή Κατασκευή Σταθμών Ηλεκτροπαραγωγής από το 2023

Η Korean Re Δεν θα Παρέχει Πλέον Αντασφάλιση για Νέα Έργα Εξόρυξης Άνθρακα ή Κατασκευή Σταθμών Ηλεκτροπαραγωγής από το 2023
Τετ, 7 Δεκεμβρίου 2022 - 13:31

Η Korean Re ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέχει πλέον αντασφάλιση για νέα εξόρυξη άνθρακα ή κατασκευή σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από τις αρχές του επόμενου έτους.

Η κίνηση αυτή πάντως χαιρετίστηκε προσεκτικά από την Insure our Future, η οποία σημείωσε ότι οι νέοι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν είναι πιο «αδύναμοι» από εκείνους των διεθνών ομολόγων της Korean Re. Ανέφερε ότι η τρέχουσα πολιτική της Korean Re επιτρέπει επίσης εξαιρέσεις με βάση τις εθνικές ενεργειακές πολιτικές ή τη ζήτηση στις αναπτυσσόμενες χώρες, παρά την παγκόσμια ανάγκη για σταδιακή κατάργηση του άνθρακα για την κάλυψη του 1,5°C.

Ο Peter Bosshard, συντονιστής της Insure Our Future, δήλωσε: «Ενώ χαιρετίζουμε αυτή την κίνηση από την Korean Re, οι νέοι περιορισμοί στον άνθρακα είναι πιο αδύναμοι από τις πολιτικές όλων των διεθνών ομολόγων της. Δεν αφορούν τις συνθήκες αντασφάλισης για υπάρχοντα έργα εξόρυξης άνθρακα ενώ επιτρέπουν ακόμη και τη συνεχή υποστήριξη για πολλά νέα έργα άνθρακα».

Και πρόσθεσε: «Η πολιτική αγνοεί επίσης την ανάγκη να τερματιστεί η υποστήριξη για νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Korean Re πρέπει να ενισχύσει την πολιτική της για τα ορυκτά καύσιμα, ώστε να αντικατοπτρίζει την κλιματική επιστήμη και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου».

Αυτή η τελευταία κίνηση ακολουθεί παρόμοιες δηλώσεις μεγάλων αντασφαλιστών σχετικά με την παροχή κάλυψης για δραστηριότητες που σχετίζονται με ορυκτά καύσιμα.