ΗΠΑ: Air Products και η AES Corp θα Επενδύσουν $ 4 δισ., για την Κατασκευή της Μεγαλύτερης Μονάδας ''Πράσινου'' Υδρογόνου

ΗΠΑ: Air Products και η AES Corp θα Επενδύσουν $ 4 δισ., για την Κατασκευή της Μεγαλύτερης Μονάδας Πράσινου Υδρογόνου
energia.gr
Δευ, 12 Δεκεμβρίου 2022 - 11:25

Ο προμηθευτής βιομηχανικού αερίου Air Products (APD) και η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας AES Corp (AES) ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της μεγαλύτερης εγκατάστασης ''πράσινου'' υδρογόνου στις ΗΠΑ, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης για καθαρό καύσιμο. Οι εταιρείες στοχεύουν να ξεκινήσουν εμπορικές δραστηριότητες έως το 2027 στις εγκαταστάσεις του Τέξας

οι οποίες θα είναι σε θέση να παράγουν πάνω από 200 μετρικούς τόνους ''πράσινου'' υδρογόνου την ημέρα. Εκπρόσωπος της AES είπε ότι η επένδυση θα μοιραστεί εξίσου μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Air Products, η οποία είχε πωλήσεις 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος 2022, θα χρησιμεύσει ως αποκλειστικός αγοραστής και έμπορος του ''πράσινου'' υδρογόνου από το εργοστάσιο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας 30 ετών.

Η AES και η Air Products θα έχουν ισότιμη ιδιοκτησία της ανανεώσιμης ενέργειας και των στοιχείων ηλεκτρολύτη του εργοστασίου, τα οποία βοηθούν στη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο, πρόσθεσαν.

Υπήρξε μια άνοδος στη ζήτηση για ''πράσινο'' υδρογόνο, που παράγεται με χρήση ΑΠΕ, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει υπεράκτια αιολική και ηλιακή ενέργεια, για την τροφοδοσία των μονάδων ηλεκτρόλυσης.