Ο Ίλον Μασκ, πώλησε 22 εκατομμύρια μετοχές της Tesla Inc, οικονομικής αξίας 3,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με χρηματιστηριακά έγγραφα. Όπως αναφέρει το CNBC που επικαλείται έγγραφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Δευτέρας και της Τετάρτης αυτήν την εβδομάδα.

 

Λίγο διάστημα πριν πάντως, ο Ίλον Μασκ είχε δηλώσει στους εκατομμύρια ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι "δεν είχε προγραμματίσει περαιτέρω πωλήσεις της Tesla" μετά τις 28 Απριλίου.

Ο Μασκ μέχρι τώρα έχει πουλήσει 94.202.321 μετοχές μέχρι στιγμής φέτος σε μέση τιμή 243,46 δολάρια ανά μετοχή για έσοδα προ φόρων περίπου 22,93 δισ. δολαρίων.

Ο διευθυντής ερευνών της VerityData, Ben Silverman, μιλώντας στο CNBC την Τετάρτη είπε ότι: "Οι προηγούμενες πωλήσεις του Μασκ τον Νοέμβριο του 2021 ήταν άριστα συγχρονισμένες, οπότε οι μέτοχοι της Tesla πρέπει να δώσουν προσοχή στις πράξεις του Μασκ και όχι στα λόγια του - ή στην απουσία τους όταν πρόκειται για τις πρόσφατες πωλήσεις του".

Ωστόσο, συνέχισε να πουλάει τμήματα των σημαντικών συμμετοχών του στην Tesla μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της Twitter, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 44 δισ. δολαρίων. Η εξαγορά έκλεισε στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, διορίστηκε αμέσως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την εξαγορά της Twitter από τον Μασκ, ο ίδιος δήλωσε σε εργαζόμενους εκεί ότι πούλησε μετοχές της Tesla για να "σώσει" την επιχείρησή τους.

Η μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση 2,6% την Τετάρτη στα 156,80 δολάρια, ρίχνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 495 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Tesla έχει σημειώσει πτώση 55% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το κλείσιμο της Τετάρτης.