Claritas και ΗΕS Συνεργάζονται για να Αναπτύξουν Σύστημα Αποθήκευσης Μπαταριών 500 MW στην Πολωνία

Claritas και ΗΕS Συνεργάζονται για να Αναπτύξουν Σύστημα Αποθήκευσης Μπαταριών 500 MW στην Πολωνία
energia.gr
Τρι, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 13:25

Η επενδυτική Claritas και η εταιρεία ολοκλήρωσης συστήματος αποθήκευσης ενέργειας Hynfra Energy Storage (HES) υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο για την ανάπτυξη μισού γιγαβάτ αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών κοινής χρήσης στην Πολωνία. Οι δύο εταιρείες, με έδρα την Ολλανδία και την Πολωνία αντίστοιχα, υπέγραψαν τη συμφωνία την περασμένη εβδομάδα.

Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες που θα αναπτυχθούν θα συμμετέχουν σε αγορές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας και θα παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης δικτύου για να βοηθήσουν την Πολωνία να απελευθερώσει το ενεργειακό της σύστημα από άνθρακα.

Η Claritas περιέγραψε τον εαυτό της ως επενδυτή στην ενεργειακή μετάβαση, ενώ η HES είναι ο βραχίονας ανάπτυξης συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας της Hynfra, μιας εταιρείας που παρέχει μια σειρά από λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με μεγάλη έμφαση στο πράσινο υδρογόνο. 

«Η αποστολή της Hynfra Energy Storage είναι να κάνει τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το συντομότερο δυνατό. Και η δημιουργία μιας πλατφόρμας στοιχείων ενεργητικού αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας είναι η πρώτη μας κίνηση προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την CLARITAS ως συνεργάτη και πεπεισμένοι ότι η Συμφωνία Πλαίσιο Ανάπτυξης θα ηγηθεί της αγοράς αποθήκευσης μπαταριών στην Πολωνία όσον αφορά την κλίμακα, την ποιότητα των στοιχείων και την ταχύτητα ανάπτυξης», δήλωσε ο Piotr Czembor, Διευθύνων Σύμβουλος της Hynfra Energy Storage (στη φωτό με τον Michal Kopys της Claritas).