Η Sachs Group Inc συμφώνησε να πραγματοποιήσει μια ...φορολογική επένδυση ύψους έως και 200 εκατ. δολ. (188 εκατ. ευρώ) στην πρώτη φάση ενός αιολικού έργου 531 MW στο Τέξας που αναπτύχθηκε από την βραζιλιάνικη Omega Energia SA . Η ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε προ ημερών, ότι η Goldman Sachs Lending Partners LLC έχει συνάψει δεσμευτική συμφωνία εισφοράς μετοχικού κεφαλαίου

για να εγγραφεί σε μια επένδυση μετοχικού κεφαλαίου στο ''όχημα(εταιρεία) ειδικού σκοπού'' Goodnight I TE Partners LLC. Η επένδυση θα υποστηριχθεί από εκπτώσεις φόρου που προκύπτουν από το έργο Goodnight 1 ισχύος 265,5 MW και θα κυμανθεί από 180 εκατομμύρια USD έως 200 εκατομμύρια USD.

Ταυτόχρονα με αυτή τη συναλλαγή, η Omega Energia συμφώνησε επίσης για χρηματοδότηση έργου ύψους 40 εκατομμυρίων δολ., με μία ομάδα τραπεζών που αποτελείται από τις MUFG Bank Ltd, Sumitomo Mitsui Banking Corporation και Cooperative Rabobank UA (Νέας Υόρκης). Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης ένα δάνειο «γέφυρα» και μια πιστωτική επιστολή που υποστηρίζει εξάμηνη εξυπηρέτηση του χρέους στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του έργου.

Ολόκληρο το συγκρότημα αιολικής ενέργειας Goodnight αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο.