Ν. Κορέα: Η POSCO Chemical θα Προμηθεύσει με Υλικά για Μπαταρίες Μεγάλη Αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ

Ν. Κορέα: Η POSCO Chemical θα Προμηθεύσει με Υλικά για Μπαταρίες Μεγάλη Αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ
energia.gr
Τρι, 3 Ιανουαρίου 2023 - 09:55

Η POSCO Chemical αναμένεται να υπογράψει σύμβαση προμήθειας υλικών καθόδου μεγάλης κλίμακας για μπαταρίες με μια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα είναι το δεύτερο μέγα συμβόλαιο μετά το πρώτο που υπογράφηκε με την General Motors (GM). «Είναι δύσκολο να αποκαλυφθεί το όνομα της εταιρείας τώρα επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη λεπτομερείς διαπραγματεύσεις», δήλωσε

ένας αξιωματούχος του ομίλου POSCO. «Σκοπεύουμε να συνάψουμε σύμβαση προμήθειας το νωρίτερο το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους».

Προηγουμένως, η POSCO Chemical συμφώνησε με την GM τον Μάιο να επενδύσει από κοινού 800 δισεκατομμύρια γουόν για την κατασκευή του Ultium CAM, ενός εργοστασίου υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο, στον Καναδά. Από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, διεξάγει διαπραγματεύσεις προμήθειας με τη Ford. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, επισκέφτηκε την Κορέα τον Σεπτέμβριο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ομίλου POSCO, Choi Jung-woo, ζητώντας τη συνεργασία της POSCO στην προμήθεια υλικού καθόδου.

Ο Όμιλος POSCO επιδιώκει επίσης ένα σχέδιο επένδυσης σε ορυκτά μπαταριών στη Βόρεια Αμερική. Η POSCO Holdings, η εταιρεία χαρτοφυλακίου του Ομίλου POSCO, προωθεί την κατασκευή μιας μονάδας λιθίου αλυκής με ετήσια δυναμικότητα 20.000 τόνων στη Βόρεια Αμερική για την εξασφάλιση λιθίου, βασικής πρώτης ύλης για δευτερεύουσες μπαταρίες. Σκέφτεται επίσης να δημιουργήσει μια πόλη μπαταριών στο Bécancour του Κεμπέκ του Καναδά, όπου χτίζει μια κοινή επιχείρηση υλικών καθόδου με την GM, για να συγκεντρώσει εταιρείες στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών.