Eγκαινιάστηκε χθες από τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας Georgi Parvanov η νέα υπερσύγχρονη μονάδα έλασης επιμήκων προϊόντων χάλυβα της Stomana Industry Α.Ε., θυγατρικής του Ομίλου Σιδενόρ, στο Pernik της Βουλγαρίας.

Eγκαινιάστηκε χθες από τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας Georgi Parvanov η νέα υπερσύγχρονη μονάδα έλασης επιμήκων προϊόντων χάλυβα της Stomana Industry Α.Ε., θυγατρικής του Ομίλου Σιδενόρ, στο Pernik της Βουλγαρίας.

Η νέα αυτή επένδυση, ύψους 156 εκατ. λέβα (ήτοι 80 εκατ. ευρώ), αποτελεί μέρος σημαντικού επενδυτικού προγράμματος που υλοποιείται στη Stomana Industry από το 2001, οπότε η εταιρία ενσωματώθηκε στον Oμιλο Σιδενόρ, και ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 254 εκατ. λέβα (ήτοι 130 εκατ. ευρώ). Με τη νέα αυτή μονάδα, η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας σε επιμήκη προϊόντα αυξάνει σε 1.000.000 τόνους ετησίως. Η μονάδα καλύπτει συνολική επιφάνεια 25.000 τ.μ. και περιλαμβάνει παραγωγικές εγκαταστάσεις, κτίρια διοίκησης και αποθηκευτικούς χώρους.

Επίσης, η εταιρία παράγει πλατέα προϊόντα με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 400.000 τόνων, η δε συνολική ετήσια παραγωγική δυναμικότητά της ανέρχεται σε 1.400.000 τόνους.

Την επίσημη τελετή των εγκαινίων προσφώνησαν: ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής Δημοκρατίας Georgi Parvanov, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας Ιωάννης Παπαθανασίου, ο κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Stomana Industry, ο κ. Σαράντος Μήλιος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Σιδενόρ και ο κ. Anton Petrov, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Stomana Industry.

Στην τελετή παρευρέθησαν περισσότεροι από 800 καλεσμένοι από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων υπουργοί, βουλευτές, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και εκπρόσωποι της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, επενδυτές, τραπεζίτες, πελάτες και συνεργάτες της εταιρίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα επιτεύγματα της Stomana Industry στη Βουλγαρία και στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια. Αισθανόμαστε ευτυχείς που μοιραζόμαστε με εσάς την επιτυχή υλοποίηση του ιδιαίτερα σημαντικού επενδυτικού έργου για τη Σιδενόρ. Eχουμε την απόλυτη πεποίθηση ότι η νέα μονάδα θα συνεισφέρει σημαντικά στην επιτυχία μας και θα ενισχύσει την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς της Βουλγαρίας, ενώ παράλληλα θα ισχυροποιήσει τη θέση μας στις διεθνείς αγορές», είπε ο κ. Μήλιος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Σιδενόρ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Stomana Industry.

«Η νέα αυτή γραμμή παραγωγής είναι μοναδική για τη Βουλγαρία και εάν συνυπολογίσουμε και τα καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα αυτοματοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας, τότε την καθιστά μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες της Ευρώπης. Στο νέο Eλαστρο θα παράγονται ολοκληρωμένα συστήματα οπλισμού SD (ήδη αναγνωρισμένα στη βουλγαρική αγορά), ράβδοι θερμής έλασης κυκλικής διατομής και μορφοσίδηροι. Με την υλοποίηση της επένδυσης αυτής, η Stomana Industry καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός αυτών των προϊόντων στα Βαλκάνια», είπε ο κ. Anton Petrov, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Stomana Industry.

(Από την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, 04/06/2008)