Η εισηγμένη στο NYSE διεθνής εμπορική εταιρία ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων και λιπαντικών AEGEAN ανακοινώνει την εξαγορά της Καναδικής πετρελαϊκής εταιρίας ICS.

Η εισηγμένη στο NYSE διεθνής εμπορική εταιρία ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων και λιπαντικών AEGEAN ανακοινώνει την εξαγορά της Καναδικής πετρελαϊκής εταιρίας ICS.

H ICS Petroleum είναι προμηθευτής ναυτιλιακών καυσίμων στις Δυτικές και Ανατολικές Καναδικές ακτές και συγκεκριμένα στα λιμάνια Vancouver και Montreal, η οποία το 2007 πούλησε παραπάνω από 560.000 μετρικούς τόνους ναυτιλιακών καυσίμων.

Η ICS Petroleum εξυπηρετούσε τους σταθμούς της με δύο ιδιόκτητα ανεφοδιαστικά πλοία, που ανήκουν πλέον στο δυναμικό της AEGEAN, η οποία, σημειωτέον, σχεδιάζει να ενισχύσει τους νεοαποκτηθέντες σταθμούς με επιπλέον ανεφοδιαστικά πλοία.

Με αυτή την επιχειρηματική κίνηση, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας, η AEGEAN δίνει δυναμικά το παρόν σε δυο νέα εμπορικά και στρατηγικά για την ναυτιλία σημεία. Συγκεκριμένα με το σταθμό του Montreal καλύπτει τη δυτική ακτή του Καναδά και το δίαυλο των μεγάλων λιμνών και με το σταθμό του Vancouver, που αποτελεί πόλο έλξης κρουαζιεροπλοίων, την περιοχή του βόρειου Ειρηνικού και το δίαυλο που οδηγεί στην Αλάσκα, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Οι δύο νέοι σταθμοί της AEGEAN θα έχουν βάση και γραφεία στο Vancouver και το Montreal, από όπου θα παρέχεται πλήρης εμπορική και τεχνική υποστήριξη.

Προσθέτοντας τους δύο νέους αυτούς σταθμούς στον Καναδά, η AEGEAN επεκτείνει το δίκτυό της ως φυσικός προμηθευτής ναυτιλιακών καυσίμων και ισχυροποιείται στον παγκόσμιο χάρτη, φτάνοντας συνολικά τους 11 σταθμούς ανά τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι η AEGEAN, μετά την εξαγορά του σταθμού στο Portland της Μεγάλης Βρετανίας, της Bunkers at Sea στη Βόρεια Ευρώπη και μετά την τελευταία εξαγορά στον Καναδά, συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, που θα της επιτρέψει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και σε άλλες αγορές της παγκόσμιας ναυτιλίας.

(Από Euro2day, 19/06/08)

Aegean Oil