Επέκταση της Γερμανικής «Phoenix Solar Ag» στην Ελληνική Αγορά Φωτοβολταϊκών

Δυναμικό επενδυτικό άνοιγμα, στη ραγδαία αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών, πραγματοποιεί ο γερμανικός Όμιλος PHOENIX SOLAR AG, κορυφαίος διεθνής προμηθευτής φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων, ο οποίος ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η ίδρυση θυγατρικής του κατά 100% με την επωνυμία « PHOENIX SOLAR ΕΠΕ» και έδρα στην Αθήνα.
Energia.gr
Τρι, 24 Ιουνίου 2008 - 05:50

Δυναμικό επενδυτικό άνοιγμα, στη ραγδαία αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών, πραγματοποιεί ο γερμανικός Όμιλος PHOENIX SOLAR AG, κορυφαίος διεθνής προμηθευτής φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων, ο οποίος ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η ίδρυση θυγατρικής του κατά 100% με την επωνυμία « PHOENIX SOLAR ΕΠΕ» και έδρα στην Αθήνα.

Στόχος είναι η επέκταση στις πωλήσεις εξαρτημάτων και φωτοβολταϊκών συστημάτων, πέραν των έργων κατασκευής Φ/Β σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που ο Όμιλος ήδη υλοποιεί στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην περαιτέρω διεθνοποίηση της εταιρείας PHOENIX SOLAR AG, η εμβέλεια του οποίου καλύπτει πλέον το σύνολο της Νότιας Ευρώπης, ενώ εκτιμάται ότι, έως το 2010, πάνω από το 50% των συνολικών εσόδων του θα προέρχεται από τις διεθνείς του δραστηριότητες.

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της PHOENIX SOLAR ΕΠΕ ανέλαβε ο Δρ. Χρήστος Πρωτογερόπουλος, από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα, τομέα στον οποίο έχει θητεύσει με επιτυχία επί 19 χρόνια σε καίριες θέσεις ευθύνης (ΚΑΠΕ, Solar Cells Hellas AE κ.ά.).

«Στο πρόσωπο του Δρα Χρήστου Πρωτογερόπουλου έχουμε ένα Γενικό Διευθυντή που χαίρει της γενικής εκτίμησης και αναγνώρισης ως άριστος εμπειρογνώμων και βαθύς γνώστης της ελληνικής αγοράς φωτοβολταϊκών. Με τη συμβολή του θα εδραιώσουμε τη θέση μας στην κορυφή της», δήλωσε ο Δρ. Murray Cameron, μέλος του ΔΣ της PHOENIX SOLAR AG και υπεύθυνος διεθνοποίησης του Ομίλου.

«Εκτιμούμε ότι προσφέρονται τεράστιες δυνατότητες στην ελληνική αγορά, στην οποία αναμένεται να εγκατασταθούν Φ/Β συστήματα συνολικής ισχύος τουλάχιστον 800MW ηλεκτρικής ισχύος, έως το 2020. Η PHOENIX SOLAR AG έχει ήδη αποκτήσει φήμη στην Ελλάδα ως κορυφαίος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, γεγονός το οποίο θα προωθήσει περαιτέρω τις νέες μας δραστηριότητες» τόνισε ο κ. Πρωτογερόπουλος.

Η PHOENIX SOLAR AG εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το 2007, υπογράφοντας σημαντική συμφωνία για την ανάπτυξη Φ/Β σταθμών ηλεκτροπαραγωγής ισχύος έως 25MW. Στις αρχές Απριλίου 2008 ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου Φ/Β σταθμού που είναι και το μεγαλύτερο που κατασκευάζεται στην Ελλάδα και πρόκειται να διασυνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Η PHOENIX SOLAR AG ιδρύθηκε το 1999, με κεντρικά γραφεία στο Sulzemoos κοντά στο Μόναχο και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως κορυφαία στην τεχνολογία Φ/Β συστημάτων. Η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει και λειτουργεί μεγάλους φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε άκρως ανταγωνιστικό κόστος και ειδικεύεται στις πωλήσεις ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτροπαραγωγής (turn-key projects), μεμονωμένων Φ/Β πλαισίων (solar modules) καθώς και των λοιπών εξαρτημάτων που απαρτίζουν μια Φ/Β εγκατάσταση, όπως αντιστροφείς, βάσεις στήριξης κλπ. Οι μετοχές της PHOENIX SOLAR AG διαπραγματεύονται στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Φρανκφούρτης. Το οικονομικό έτος 2007 τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 260 εκατ. ευρώ και το EBIT σε 22,3 εκατ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις το 2008 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 370 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 170 άτομα και διαθέτει ευρύτατο δίκτυο πωλήσεων σε όλη τη Γερμανία και δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών της στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Σιγκαπούρη και πρόσφατα στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ελκυστικών αγορών Φ/Β στην Ευρώπη, μετά την ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου του 2006 που ρυθμίζει τα τιμολόγια διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας η οποία παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

PHOENIX SOLAR AG