Η φωτογραφία, η οποία δείχνει τις ζώνες με διαφορετικές θερμοκρασίες σε μια κατοικία στη Γερμανία, τραβήχτηκε με ειδική φωτογραφική μηχανή, το 2005. Η κλίμακα στα δεξιά, δείχνει τις θερμοκρασίες που ορίζονται με διαφορετικά χρώματα. Η κάρτα ενέργειας για τα κτίρια θα είναι υποχρεωτική στη Γερμανία για τους ιδιοκτήτες που θέλουν να ενοικιάσουν ή να πωλήσουν το σπίτι τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2008.

Η φωτογραφία, η οποία δείχνει τις ζώνες με διαφορετικές θερμοκρασίες σε μια κατοικία στη Γερμανία, τραβήχτηκε με ειδική φωτογραφική μηχανή, το 2005. Η κλίμακα στα δεξιά, δείχνει τις θερμοκρασίες που ορίζονται με διαφορετικά χρώματα.

Η κάρτα ενέργειας για τα κτίρια θα είναι υποχρεωτική στη Γερμανία για τους ιδιοκτήτες που θέλουν να ενοικιάσουν ή να πωλήσουν το σπίτι τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2008.

Η σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εφαρμοστεί με τροποποίηση της Χάρτας Εξοικονόμησης Ενέργειας. Η σοβαρή πληροφόρηση για την κατανάλωση ενέργειας των κτιρίων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ενημέρωση και τη διαφάνεια για την κατάσταση των κτιρίων –από ενεργειακής απόψεως– τόσο για τους ενοικιαστές όσο και για τους πιθανούς αγοραστές.

(Από την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 02/07/2008)