Γαλλική Τράπεζα θα Σταματήσει το Δανεισμό σε Εταιρείες που Δεν Μειώνουν τις Επενδύσεις σε Πετρέλαιο και Φ. Αέριο

Γαλλική Τράπεζα θα Σταματήσει το Δανεισμό σε Εταιρείες που Δεν Μειώνουν τις Επενδύσεις σε Πετρέλαιο και Φ. Αέριο
energia.gr
Σαβ, 15 Απριλίου 2023 - 12:18

Ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος Credit Mutuel Alliance Federale ανακοίνωσε την Μ. Πέμπτη ότι από τον Ιούλιο του 2024 θα σταματήσει να χρηματοδοτεί εταιρείες ενέργειας που δεν είναι προχωρούν σε μείωση παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η Credit Mutuel, μια συνεταιριστική τράπεζα με έδρα το Στρασβούργο που συγκεντρώνει 14 περιφερειακούς φορείς, ήδη αποκλείει εταιρείες με σχέδια επέκτασης εξορύξεων άνθρακα, ηλεκτρικής ενέργειας ή υποδομών άνθρακα.

«Οποιαδήποτε ενεργειακή εταιρεία που δεν βρίσκεται αποδεδειγμένα σε τροχιά μείωσης της παραγωγής υδρογονανθράκων από τη μια χρονιά στην άλλη δεν θα είναι πλέον επιλέξιμη για χρηματοδότηση από την Credit Mutuel Alliance Federale και τις θυγατρικές της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική τράπεζα.

Η ανακοίνωση συνέπεσε με τη δημοσίευση της έκδοσης του 2023 της «Banking on Climate Report», στην οποία οργανώσεις όπως το Rainforest Action Network, το Oil Change International και το Reclaim Finance καταγράφουν κάθε χρόνο τους πιο εκτεθειμένους δανειστές στη χρηματοδότηση ορυκτών καυσίμων.

Η Credit Mutuel αύξησε τη χρηματοδότηση ορυκτών καυσίμων - ήτοι δάνεια και αναδοχές για ομόλογα και μετοχές – κατά 8 φορές το 2022, η οποία έφτασε στα 108 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση. Η Credit Mutuel δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια σχετικά με αυτό το ποσό.