Ο βελγικός βραχίονας της πολυεθνικής εταιρείας κοινής ωφέλειας Engie με έδρα τη Γαλλία σκοπεύει να κατασκευάσει τρία έργα αποθήκευσης μπαταριών συνολικής ισχύος 380MW. Η Engie Belgium ανακοίνωσε ότι υπέβαλε τις αιτήσεις αδειοδότησης την περασμένη εβδομάδα σε ανάρτηση στο επιχειρηματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn, λέγοντας ότι η αυξανόμενη παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα σημαίνει αυξημένη ανάγκη για αποθήκευση ενέργειας.

 

Τα έργα συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) προτείνονται για τις τοποθεσίες Drogenbos (80MW), Kallo (100MW) και Vilvorde (200MW).

Η Engie δήλωσε ότι θα βοηθήσουν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας να διαχειριστεί τη ζήτηση αιχμής, απορροφώντας την πλεονάζουσα ενέργεια όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι άφθονες και εκφορτίζοντας την πίσω στο δίκτυο όταν χρειάζεται, υποστηρίζοντας την ενσωμάτωση περισσότερων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποσβέννοντας τη μεταβλητότητα των τιμών.

Ολοκλήρωσε την ανάρτηση λέγοντας ότι τα έργα θα γίνουν σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο των θυγατρικών της και τον βραχίονα μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) Tractebel.

Καθώς έκοψε την κορδέλα σε ένα έργο 25MW/100MWh που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία τον περασμένο μήνα, ο Βέλγος υπουργός Ενέργειας Tinne Van der Straeten δήλωσε ότι περισσότερα από 550MW έργων αποθήκευσης μπαταριών θα αναπτυχθούν στο Βέλγιο τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι σαφές αν αυτό περιλαμβάνει τα έργα 380MW που προτείνει η Engie.