Η Linea Energy απέκτησε ένα ηλιακό έργο 490MW στο Τέξας από την Horus Energy. Το έργο αναμένεται να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 63.000 σπίτια και να προσφέρει πολλές τοπικές θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και της λειτουργίας του. Η Linea Energy διερευνά επίσης τη δυνατότητα χρήσης εγχώριου εξοπλισμού στο έργο, επιδεικνύοντας το ενδιαφέρον της για τη στήριξη των τοπικών βιομηχανιών και οικονομιών.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Horus Energy σε αυτό το συναρπαστικό έργο, το οποίο θα φέρει περίπου 900GWh ετησίως ανανεώσιμης ενέργειας στην περιοχή του Χιούστον και σηματοδοτεί την είσοδό μας στην αγορά του Τέξας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Linea Energy Cassidy DeLine.

"Παρά τις πρόσφατες νομοθετικές προκλήσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Τέξας, αναμένουμε ότι η πολιτεία θα παραμείνει πρωτοπόρος της έξυπνης πολιτικής για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που μειώνει το κόστος για τους καταναλωτές, οδηγεί τις επενδύσεις στην πολιτεία και εξασφαλίζει ότι τα φώτα παραμένουν αναμμένα.

"Αυτή η εξαγορά αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου μας για μια ισχυρή ανάπτυξη, ενώ παράλληλα δημιουργεί τοπικές θέσεις εργασίας και ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή".

Ο διευθύνων σύμβουλος της Horus Energy, Stefano Romanin, πρόσθεσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη Linea Energy σε αυτή τη σημαντική εξαγορά, η οποία αποτελεί απόδειξη της τεχνογνωσίας και της ηγετικής θέσης της Horus Energy στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η συνεργασία αυτή αναδεικνύει τις ισχυρές ικανότητές μας ως άριστος φορέας ανάπτυξης ηλιακών συστημάτων, ο οποίος έχει δεσμευτεί να υλοποιεί έργα υψηλής ποιότητας που οδηγούν σε θετικό περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο Duffy και την καθαρή ενέργεια που θα φέρει στην περιοχή του Χιούστον, αναδεικνύοντας την αφοσίωσή μας στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος".