Ατυχείς Χειρισμοί στο Σκοπιανό

Το περιεχόμενο της απαντήσεως του κ. Καραμανλή στην προκλητική και αυθάδη επιστολή του Σκοπιανοσλάβου κ. Ν. Γκρούεφσκι δεν ήταν ενδεδειγμένο. Και οφείλεται ασφαλώς στην αφέλεια, την επιπολαιότητα και το έλλειμμα ειδικής παιδείας των διπλωματικών συμβούλων του, που του συνέστησαν ή υπέδειξαν αυτό.
Του Β.Α. Κόκκινου
Τρι, 29 Ιουλίου 2008 - 09:23

Το περιεχόμενο της απαντήσεως του κ. Καραμανλή στην προκλητική και αυθάδη επιστολή του Σκοπιανοσλάβου κ. Ν. Γκρούεφσκι δεν ήταν ενδεδειγμένο. Και οφείλεται ασφαλώς στην αφέλεια, την επιπολαιότητα και το έλλειμμα ειδικής παιδείας των διπλωματικών συμβούλων του, που του συνέστησαν ή υπέδειξαν αυτό. Δεν είναι ευφυές ο Έλλην Πρωθυπουργός να απαντά στον «καμβά» που έστησε ο προπέτης ομόλογός του των Σκοπίων και να λέγει, ότι στην Ελλάδα «δεν υπήρξε ποτέ ούτε υπάρχει μακεδονική μειονότητα».

Διότι η απάντηση αυτή εμπεριέχει παραδοχή υπάρξεως κάπου μακεδονικής εθνότητος. Τότε μόνο θα ήτο δυνατόν να γίνει λόγος περί μακεδονικής μειονότητος. Αφού όμως δεν υπάρχει σήμερα μακεδονική εθνότητα, δεν νοείται καν «μακεδονική μειονότητα». Η Μακεδονία είναι μία περιφέρεια της Ελλάδος, όπως είναι και η Θράκη, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Ήπειρος κ.ο.κ. Δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα, όπως δεν υπάρχει και η Πελοποννησιακή, η Ηπειρωτική, η Θεσσαλική, η Στερεοελλαδική κλπ.

Στην Ελληνική Μακεδονία έζησαν κατά καιρούς διάφοροι επήλυδες, μεταξύ των οποίων και κάποιο Σλάβοι. Αυτοί δεν είναι «Σλαβομακεδόνες», όπως τους ονόμαζαν στον λεγόμενο «Δημοκρατικό Στρατό» των κομμουνιστοσυμμοριτών και όπως ίσως τους περιέγραφε στον άνω Σκοπιανό Πρωθυπουργό ο ακολουθήσας αυτούς πατέρας του. Ήσαν αμιγώς Σλάβοι, οι οποίοι ουδέποτε συνεκρότησαν «μειονότητα» κατά το Διεθνές Δίκαιο, εφόσον το σύνολο τούτων ήτο κατώτερο του 1% του πληθυσμού.

Ήδη η υπό των Σκοπιανών ιδρυθείσα στην Ελλάδα, οργανωθείσα δε και κατευθυνομένη από αυτούς πολιτική κίνηση υπό την επωνυμία «Ουράνιο Τόξο» στις τελευταίες Ευρωεκλογές - κατά τις οποίες πάντα οι ψηφοφόροι ψηφίζουν ευχερέστερα, ακόμη και συνδυασμούς στους οποίους δεν ανήκουν ιδεολογικώς - επέτυχε να συγκεντρώσει μόνο 6.163 ψήφους! Γι’ αυτό και οι ηγήτορές του δεν απετόλμησαν να καταμετρήσουν τους οπαδούς τους και στις βουλευτικές εκλογές. Οι Σλάβοι αυτοί όμως, τέκνα και έγγονοι αρχικών επήλυδων, που δεν εξελληνίσθηκαν, ουδέποτε απετέλεσαν σλαβική μειονότητα.

Στα Σκόπια διαβιούν άνω των 150.000 Έλληνες. Και όμως δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα, σε ένα πληθυσμό δύο εκατομμυρίων. Όπως δεν αναγνωρίζονται οι πολλές χιλιάδες Φιλιππινέζοι, που ζουν στην Ελλάδα, και πολλοί άλλοι αλλοεθνείς. Με ποιο ηθικό και νομικό δικαίωμα τολμά να ομιλεί για μειονότητα στη Μακεδονία ο Σκοπιανός «Πρωθυπουργός» και οι συντάκτες των εκθέσεων του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, από τους οποίους αρύεται την αναίδειά του, σε σημείο μάλιστα να απευθύνεται και στον κ. Μπαρόζο;

Ο Ελληνικός λαός απαιτεί από την ηγεσία του σθεναρωτέρα αντιμετώπιση των Σκοπίων, που επιβιώνουν χάρις στον ελεύθερο λιμένα της Θεσσαλονίκης. Η δήλωση του Υπουργείου των Εξωτερικών, ότι ο υπερεθνικισμός των Σκοπιανών βλάπτει, ήταν ανεπιτυχής. Υπερεθνικισμό έχει εκείνος που διατηρεί ιστορικώς και εθνολογικώς εύλογες διεκδικήσεις ενός τόπου που κάποτε του ανήκε. Δικαιολογούνται οι Σκοπιανοί να έχουν τέτοιες βλέψεις για την Ελληνική Μακεδονία; Φαίνεται ότι οι σύμβουλοι των αρμοδίων έχουν χάσει την έννοια των λόγων και την σημασία των ενεργειών που συνιστούν. Ας ερωτηθεί ο επηρμένος Σκοπιανός Πρωθυπουργός: Αφού ισχυρίζεται πως οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των Μακεδόνων, γιατί δεν τιμά με ανδριάντα και τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Βασίλειο Β΄ της Δυναστείας των Μακεδόνων, τον αποκαλούμενο Βουλγαροκτόνο, ανελθόντος στον θρόνο το 980 μ.Χ. και διαλύσαντα τη Μεγάλη Βουλγαρία του Τσάρου Σαμουήλ; Αν τολμήσει να το πράξει θα τον αποδοκιμάσουν αγρίως οι Βούλγαροι των Σκοπίων.

Η αλληλογραφία με τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό, θα έπρεπε να αποφευχθεί. Και αν μας στείλει άλλη επιστολή ο κ. Ν. Γκρούεφσκι θα του απαντήσουμε; Θα πέσουμε και πάλι στην παγίδα του; Η επιστολή του θα έπρεπε να επιστραφεί ως απαράδεκτη. Και ο Έλλην Πρωθυπουργός να διαμαρτυρηθεί για το περιεχόμενό της στους Γενικούς Γραμματείς του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να ενημερώσει δε για την προπέτειά της τους ηγέτες των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Για να πληροφορηθεί και ο κ. Μπους, ότι ο ευνοούμενός του Σκοπιανός Πρωθυπουργός θεωρεί μειονότητα οιοδήποτε αριθμό εποίκων ενός κράτους, που σημαίνει, κατά την λογική του, ότι στην Αμερική έχουν μειονότητα όλοι οι λαοί της γης!

Φαίνεται πως το αυτό ξένο κέντρο παραπληροφόρησης και αποσταθεροποίησης απεργάζεται τα ανήθικα σχέδια αυτονομήσεως διαφόρων περιοχών της Ελλάδος. Ας αντιμετωπίσουμε τα σχέδια αυτά ενωμένοι και ανυποχώρητοι με προμετωπίδα τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

(Από την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, 25/07/2008)