Νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει επίσημα ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, υπεύθυνος για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μαζί του στο στρατηγικής σημασίας Υπουργείο θα έχει ως υφυπουργούς την κα Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία  αναβαθμίζεται από Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών καθώς και τον κ. Νίκο Ταγαρά ο οποίος διετέλεσε Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κατά την προηγούμενη τετραετία.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος είχε αναβαθμιστεί κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ από υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, έχει επίσης διατελέσει τελευταίος πρόεδρος του φιλελεύθερου κόμματος “Δράση”. Υπήρξε ακόμη ευρωβουλευτής την πενταετία 2009-2014, μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το 2009 έως το 2011 καθώς και μέλος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, από το 2011 έως το 2014.

Όσον αφορά στον κ Ταγαρά, εξελέγη Βουλευτής Κορινθίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Εκλέχτηκε ξανά στην ίδια Περιφέρεια, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, ενώ διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (2014).

Τέλος, η κα Αλεξάνδρα Σδούκου από το 2004 εργάζεται ως νομική σύμβουλος στη δημοσία διοίκηση, διατελώντας σε κρίσιμες διοικητικές θέσεις στα Υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Έχει εξειδικευτεί στη χάραξη, εφαρμογή και παρακολούθηση ενεργειακών πολιτικών έχοντας διατελέσει σύμβουλος όλων των Υπουργών Ενέργειας από το 2007 έως και το 2015, ενώ από το 2017 έως και το 2019 υπήρξε ειδική σύμβουλος για θέματα ενέργειας και ορυκτών πρώτων υλών στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Εδώ ολόκληρη η σύνθεση της νέας κυβέρνησης