Είναι τιμή μου που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μού αναθέτει ένα νευραλγικό πόστο για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη του, η οποία αποτελεί για μένα μία σαφή εντολή για ακόμη πιο σκληρή δουλειά

Επιστρέφω μετά από σχεδόν δέκα χρόνια σε ένα υπουργείο που εργάστηκα για μικρό χρονικό διάστημα, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Σήμερα η χώρα έχει μπει σε ένα νέο μονοπάτι προόδου και ευημερίας. Τα τελευταία 4 χρόνια έγιναν τεράστια αναπτυξιακά άλματα: διπλάσια ανάπτυξη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, πολλαπλά ρεκόρ στις επενδύσεις και τις εξαγωγές, αναβάθμιση της οικονομίας μας 12 φορές από διεθνείς οίκους, είναι τα σημαντικότερα.

Ωστόσο, κάθε χρονική στιγμή έχει τις δικές της απαιτήσεις. Σήμερα, από το νέο μου πόστο, δηλώνω αποφασισμένος να δώσουμε μια μεγάλη μάχη σε τρεις βασικούς πυλώνες.

Πρώτον, να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και θέτουν σε κίνδυνο τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Δεύτερον, να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες επενδύσεις, ξένες και εγχώριες, βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον και κάνοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα ακόμα πιο ανταγωνιστική, με ενίσχυση της καινοτομίας και της έρευνας.

Και τρίτον, να στηρίξουμε με συγκροτημένο σχέδιο και στρατηγική τη βιομηχανία και το εμπόριο, τομείς με κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών διασφάλισαν σταθερότητα και αξιοπιστία στη χώρα. Πιστεύω ότι αυτό θα αποτυπωθεί στο επόμενο διάστημα με θετικές εξελίξεις στην ανάκτηση της επενδυτικής μας βαθμίδας.

Για να γίνουν πράξη όλα αυτά δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα. Με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και σεβασμό θα πάμε την Ελλάδα ακόμη πιο μπροστά.

(από tovima.gr)