Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων εκτινάχθηκαν οι μετοχές της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας διύλισης στην Ευρώπη, βάσει δυναμικότητας, Petroplus Holdings, καθώς τα κέρδη της 13πλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων εκτινάχθηκαν οι μετοχές της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας διύλισης στην Ευρώπη, βάσει δυναμικότητας, Petroplus Holdings, καθώς τα κέρδη της 13πλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Οι μετοχές της ελβετικής εταιρείας ενισχύθηκαν χθες στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης κατά 8,5% στα 49,60 φράγκα, διαμορφώνοντας την αξία της στα 3,4 δισ. φράγκα (3,2 δισ. δολάρια).

Τα καθαρά κέρδη της Petroplus ανήλθαν στα 638,6 εκατ. δολάρια ή 8,46 δολάρια ανά μετοχή, από 48,3 εκατ. δολάρια ή 70 σεντς ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εταιρεία ολοκλήρωσε τον Απρίλιο την εξαγορά δύο γαλλικών διυλιστηρίων από την Royal Dutch Shell, τα οποία, σύμφωνα με αναλυτές, συνέβαλαν στην άνοδο των κερδών του δεύτερου τριμήνου.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας Karyn Ovelmen, εξαιρουμένης της θετικής επίδρασης των υψηλών τιμών πετρελαίου, η ισχυρή ζήτηση για ντίζελ ήταν ικανή να αντισταθμίσει την αδυναμία στην αγορά βενζίνης και τις υψηλότερες δαπάνες για προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή.