Η Eurowind Energy απέκτησε ένα εργοστάσιο πράσινου υδρογόνου στο Hobro της Δανίας, από την Air Liquide. Αυτή η αγορά είναι το πρώτο βήμα στο σχέδιο της εταιρείας να εισέλθει στη βιομηχανία power-to-x (PtX) και θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την παραγωγή υδρογόνου, χρησιμοποιώντας την περίσσεια ενέργειας από ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Το εργοστάσιο HyBalance, στο Hobro, λειτουργεί από την Air Liquide ως μονάδα επίδειξης από το 2018 και διαθέτει ηλεκτρόλυση PEM 1,25 MW που μπορεί να παράγει περισσότερα από 500 κιλά υδρογόνου την ημέρα.

Περιλαμβάνει μονάδα συμπίεσης υδρογόνου, εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εγκαταστάσεις πλήρωσης τόσο για σωληνωτά ρυμουλκούμενα όσο και για μικρότερους κυλίνδρους μεταφοράς. Η συνολική στρατηγική είναι να εφαρμοστεί η παραγωγή υδρογόνου στα μελλοντικά υβριδικά πάρκα της Eurowind Energy σε όλη την Ευρώπη.

«Στη Eurowind Energy, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε στο έργο HyBalance», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurowind Energy, Jens Rasmussen.

«Το έργο, καθώς και η τοποθεσία, είναι ένα τέλειο σημείο εκκίνησης για να αναπτύξουμε τη δέσμευσή μας στη βιομηχανία του PtX ακόμη περισσότερο και να πραγματοποιήσουμε την αποστολή μας να γίνουμε κορυφαίοι», συμπλήρωσε.