Ένα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, που προκλήθηκε από τα λιγότερο επιθετικά σχόλια από τη Fed, δημιούργησε ισχυρούς ανέμους για τις αγορές εμπορευμάτων. Ζητήματα από πλευράς προσφοράς σε διάφορες αγορές συνέβαλαν επίσης στην τόνωση του κλίματος. Ο χρυσός ξεπέρασε τα 2000 δολ/ουγγιά καθώς η Fed υπαινίχθηκε για μειώσεις επιτοκίων το 2024. Ο διοικητής της Fed Christopher Weller δήλωσε ότι τα επιτόκια δεν χρειάζεται να ανέβουν υψηλότερα

για να βοηθήσουν να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2%. Αυτό οδήγησε τις αποδόσεις των ομολόγων και το δολάριο να παρατείνει την πτώση του, τροφοδοτώντας μια εκρηκτική άνοδο στη ζήτηση των επενδυτών για τα πολύτιμα μέταλλα. Οι επενδυτές έχουν τοποθετηθεί για μια στροφή στη νομισματική πολιτική, με τις καθαρές θέσεις αγοράς σε χρυσό να αγγίζουν τα υψηλότερα επίπεδά τους σε τέσσερις μήνες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της CFTC. Εν τω μεταξύ, οι συμμετοχές σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια έχουν σταθεροποιηθεί έπειτα από μήνες εκροών.

Το ασθενέστερο δολάριο συνέβαλε επίσης στην αύξηση της όρεξης των επενδυτών στον τομέα των βασικών μετάλλων. Ο χαλκός κέρδισε καθώς η προοπτική λιγότερο περιοριστικών νομισματικών πολιτικών δημιούργησε ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης. Τα παράπλευρα ζητήματα εφοδιασμού βοήθησαν επίσης να τροφοδοτήσει το ράλι. Το ανώτατο δικαστήριο του Παναμά έκρινε ότι ο νόμος που επιτρέπει τις δραστηριότητες της First Quantum εκεί είναι αντισυνταγματικός, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το μέλλον του σταματημένου ορυχείου. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση χαλκού Las Bambas της MMG κατέρριψαν εργαλεία σε μια διαμάχη για τη διανομή κερδών. Μαζί τα δύο ορυχεία αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% της παγκόσμιας προσφοράς. Το νικέλιο σημείωσε ράλι άνω του 4% εν μέσω μιας περιόδου βραχυπρόθεσμης κάλυψης από τους επενδυτές. Πτωτικές θέσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά εν μέσω αύξησης της νέας προσφοράς από την Ινδονησία εν μέσω ασθενούς ζήτησης.

Πτώση είχε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το σιδηρομετάλλευμα εν μέσω ανησυχιών για παρέμβαση του Πεκίνου στην αγορά. Οι αρχές είπαν ότι διεξάγουν έρευνα για τους δείκτες τιμών των εμπορευμάτων, υποδηλώνοντας ότι εντείνουν τις προσπάθειες για να ανακόψουν τα πρόσφατα ράλι στο σιδηρομετάλλευμα. Αυτό ακολουθεί αναφορές ότι το NDRC εξετάζει πιθανή συσσώρευση μετάλλου από μεγάλα λιμάνια.

Το αργό πετρέλαιο κέρδισε μαζί με το ευρύ σύμπλεγμα εμπορευμάτων μετά από μια λιγότερο επιθετική Fed που προκάλεσε ένα κύμα αγορών σε επικίνδυνες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, πιθανές αλλαγές στη συμφωνία προμήθειας του ΟΠΕΚ συνεχίζουν να επικρέμονται πάνω από την αγορά. Η ομάδα φαίνεται να βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με τις ποσοστώσεις παραγωγής πετρελαίου για ορισμένες αφρικανικές χώρες. Η συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με την Αγκόλα και τη Νιγηρία, οι οποίες υποχωρούν κατά των χαμηλότερων ορίων ποσοστώσεων για το 2024. Και οι δύο παραγωγοί λένε ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζει τις μειωμένες παραγωγικές τους ικανότητες. Το αδιέξοδο θα μπορούσε ενδεχομένως να καθυστερήσει την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις 30 Νοεμβρίου.

Οι παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου επέκτεινε την πτώση εν μέσω αδύναμων προοπτικών για τη ζήτηση. Οι σχετικά ήπιες θερμοκρασίες στις αρχές της ευρωπαϊκής περιόδου θέρμανσης έχουν εγείρει ανησυχίες ότι η ζήτηση θα ακολουθήσει παρόμοια πορεία με πέρυσι. Ωστόσο, οι έμποροι παραμένουν σε εγρήγορση εν μέσω ενδείξεων για νέες διακοπές ανεφοδιασμού. Ένα φορτωμένο δεξαμενόπλοιο LNG κόλλησε σε αγκυροβόλιο στις εγκαταστάσεις LNG της Αυστραλίας Ειρηνικού στο νησί Curtis στο Κουίνσλαντ. Η συμφόρηση έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ στη Διώρυγα του Παναμά, καθώς η στάθμη του νερού μειώνεται δραματικά εν μέσω συνθηκών Ελ Νίνιο. Η πλωτή οδός είναι μια βασική διαδρομή για τα αμερικανικά δεξαμενόπλοια LNG που παραδίδουν στην Ασία.