Θετική εικόνα παρουσίασε ο εξαμηνιαίος ισολογισμός του Ομίλου της Motor Oil, καθώς καταγράφηκε σημαντική αύξηση των εσόδων και ενίσχυση των κερδών. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του α’ εξαμήνου του 2008, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Motor Oil ενισχύθηκε στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 60%, και ανήλθε στα 2,76 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα 1,75 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Θετική εικόνα παρουσίασε ο εξαμηνιαίος ισολογισμός του Ομίλου της Motor Oil, καθώς καταγράφηκε σημαντική αύξηση των εσόδων και ενίσχυση των κερδών. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του α’ εξαμήνου του 2008, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Motor Oil ενισχύθηκε στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 60%, και ανήλθε στα 2,76 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα 1,75 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν την ίδια περίοδο στα 109,3 εκατ. ευρώ, έναντι 85,5 εκατ. ευρώ του α’ εξαμήνου του 2007, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 28%. Στις αρχές του 2010 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα ατμοσφαιρικής απόσταξης (Crude Distillation Unit) της Μotor Oil.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα μονάδα δυναμικότητας περίπου 60.000 βαρελιών την ημέρα (bbl/d) θα ενισχύσει τη συνολική δυναμικότητα παραγωγής του Διυλιστηρίου, που θα υπερβεί τα 170.000 bbl/d ή τα 9 εκατ. μετρικούς τόνους ετησίως. Πρόσθετα οφέλη αναμένονται από την υποκατάσταση εισαγωγών μαζούτ (Straight Run Fuel Oil) από ιδιοπαραγόμενο, από τη βελτιστοποίηση προμηθειών αργού και από τη δυνατότητα κατεργασίας νέων τύπων αργού. Η κατασκευή της νέας μονάδας ανατέθηκε, μετά από διεθνή διαγωνισμό, στην TECHNIP Italy. Το σύνολο της επενδυτικής δαπάνης θα διαμορφωθεί σε 180 εκατ. ευρώ. Ως γνωστόν, μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης του «Ηydrocracker» (η μονάδα συμπλήρωσε ήδη 2 χρόνια λειτουργίας), η Motor Oil κατατάσσεται στα πλέον σύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης, με υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας, το οποίο έχει τη δυνατότητα παραγωγής καυσίμων κίνησης προδιαγραφών 2008 και 2009 της Ευρωπαϊκής Ενωσης (περιεκτικότητα σε θείο 10 ppm).

Τα προϊόντα της εισηγμένης εταιρείας πετρελαιοειδών διοχετεύονται και στις 3 κύριες αγορές: εσωτερική, εξαγωγές, ναυτιλία μέσω ενός ισχυρού δικτύου πωλήσεων και μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες της. Η εταιρεία διένειμε για το 2007 συνολικό μέρισμα 1,20 ευρώ ανά μετοχή.

(Από την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 28/08/2008)