Κίνα: Στόχος να Κατασκευάσει Έως το 2025 Περισσότερα Από τα Μισά Πλοία με Καθαρότερα Καύσιμα στον Κόσμο

Κίνα: Στόχος να Κατασκευάσει Έως το 2025 Περισσότερα Από τα Μισά Πλοία με Καθαρότερα Καύσιμα στον Κόσμο
energia.gr
Τετ, 3 Ιανουαρίου 2024 - 14:04

Η Κίνα έχει θέσει ως στόχο να παράγει έως το 2025 περισσότερα από τα μισά πλοία παγκοσμίως που θα κινούνται με καθαρότερα καύσιμα, σύμφωνα με τις οδηγίες που δημοσίευσε το υπουργείο βιομηχανίας της χώρας την Πέμπτη

Δεν έδωσε καμία εκτίμηση για τον αριθμό των εμπλεκόμενων πλοίων. ωστόσο, οι κατευθυντήριες γραμμές έλεγαν ότι η Κίνα θα κατασκευάσει περισσότερα πλοία που θα τροφοδοτούνται από καύσιμα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα, όπως η μεθανόλη και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πεκίνου να γίνει ουδέτερος ως προς τον άνθρακα έως το 2060.

«Εφαρμόστε την καινοτομία στους κινητήρες πλοίων, βελτιώστε την απόδοση των κινητήρων παραδοσιακών καυσίμων και LNG στα πλοία και αυξήστε σταθερά τη χρήση LNG σε κινητήρες πλοίων σε κλίμακα», αναφέρεται στο έγγραφο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής.

Οι βασικές επιχειρήσεις έχουν σημειώσει πρόοδο στη μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών άνθρακα, καθώς η συνολική κατανάλωση ενέργειας ανά 10.000 γιουάν μειώνεται κατά 13,5% σε σχέση με τα επίπεδα του 2020, σύμφωνα με το ίδιο έγρραφο.

Επίσης σημειώνεται ότι η περιβαλλοντική αναμόρφωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα ολοκληρωθεί έως το 2030.