Η Eco Wave Power Global Στέλνει Καθαρή Ηλεκτρική Ενέργεια από τα Κύματα στο Δίκτυο του Ισραήλ

Η Eco Wave Power Global Στέλνει Καθαρή Ηλεκτρική Ενέργεια από τα Κύματα στο Δίκτυο του Ισραήλ
energia.gr
Πεμ, 4 Ιανουαρίου 2024 - 10:55

Η Eco Wave Power Global άρχισε να στέλνει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από το έργο EWP-EDF One στο λιμάνι της Γιάφα, στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ. Το έργο έχει εγκατεστημένη ισχύ 100KW και αποτελείται από 10 πλωτήρες. Τον Αύγουστο του 2023, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής συνδέθηκε επίσημα με το ισραηλινό δίκτυο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την ισχύ των κυμάτων αποστέλλεται στο δίκτυο.

Επί του παρόντος, η ομάδα μηχανικών Eco Wave Power εκτελεί βαθμονόμηση του συστήματος αυτοματισμού της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και δοκιμάζει την αντοχή και τη λειτουργία του εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης καταιγίδας, η ομάδα μηχανικών Eco Wave Power δοκίμασε τη λειτουργία της τοποθεσίας σε κύματα έως και 3,5 μέτρα.

Η Eco Wave ανέφερε ότι δεν υπήρξε ζημιά σε κανέναν από τους μηχανισμούς του πλωτήρα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα της τεχνολογίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πρώτης σειράς δοκιμών, ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπόρεσε να φτάσει σε μέγιστη ενέργεια περίπου 32,4 KW που στάλθηκε στο δίκτυο και σταθερή μέση ενεργειακή απόδοση περίπου 10 KW ανά ώρα.

Το επόμενο έργο που σχεδιάζει να ξεκινήσει η Eco Wave Power θα είναι στο λιμάνι του Λος Άντζελες, στις ΗΠΑ.

Επί του παρόντος, η Eco Wave Power διαθέτει μια πλήρως συναρμολογημένη μονάδα μετατροπής ενέργειας και έναν μηχανισμό πλωτήρα στις εγκαταστάσεις του Λιμένα του Λος Άντζελες.

Πρόσφατα, η Eco Wave Power ολοκλήρωσε τη μελέτη πολιτικού μηχανικού για την εγκατάσταση των πλωτών στη θαλάσσια δομή στο λιμάνι του Λος Άντζελες, σε συνεργασία με την KPFF, μια εταιρεία πολιτικών μηχανικών με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία ενέκρινε επίσημα την ασφάλεια του σχεδιασμού της Eco Wave Power .

Η λεπτομερής μελέτη και η έγκριση του KPFF υποβλήθηκαν ήδη στο λιμάνι του Λος Άντζελες και η Eco Wave Power εκκρεμεί τώρα τις τελικές απαραίτητες άδειες από το λιμάνι του Λος Άντζελες και το Σώμα Μηχανικών Στρατού. Μόλις ληφθεί, το Eco Wave Power θα παράγει 7 επιπλέον μηχανισμούς floater και θα προχωρήσει αμέσως σε εγκατάσταση.